– Jeg har vært regelmessig i Molde gjennom hele oppveksten. Hengt på Roseby. Og vært på Moldejazz flere ganger. Den aller største opplevelsene var Sting på museet. En fantastisk fin konsert. Og Stevie Wonder, forteller Joakim With Steen, som er fra Trondheim, men har to småbrødre, Kristoffer (12) og Petter (10), samt pappa Pål With, i Molde.

Begynte med gitar

Mandag formiddag gikk med til innspilling av promo-video for NRK, besøk hos Nitimen, P3 og God Morgen Norge. Joakim står bak artistnavnet JOWST, som stakk av med Melodi Grand Prix-seieren i helga med låta «Grab The Moment».

– Grand Prix er en av få konkurranser som får beste sendetid, og som det legges mye ressurser i. Men låta var ikke skrevet for Grand Prix, forteller Joakim, som er gitarist, lydtekniker og produsent. Han har musikkprodusent-utdanning fra Norofff og har vært fascinert av musikk - særlig gitar og kule rockeriff - siden han var liten.

Bak spesiallaget maske

Vinnerlåta, skrevet sammen med Jonas McDonnell, har han jobbet med i åtte måneder, gjennom prosjektet Making A Hit - der en lukket facebook-gruppe har kunnet følge prosessen.

Full trøkk etter seieren Det ble hektiske timer for JOWST (Joakim With Steen) og vokalist Aleksander Walmann (t.h) etter at de vant finalen i Melodi Grand Prix 2017 i Oslo spektrum lørdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

– Jeg mener at hvis en låt skal gjøre det bra, må det være engasjement rundt utgivelsen. Folk må føle eierskap, sier Joakim, som har mer låtmateriale på lur.

– Det er ikke et ferdig album, men mye som er påbegynt.

– Hvilke forventninger har du til finalen?

– Jeg tror låta kan gjøre det bra. Folk som hører den, sier den blir bedre og bedre jo mer man lytter. I dag er den inne på topp både på Itunes og Spotify. Utrolig kjekt, sier Joakim.

– Nesten like viktig i Eurovision er sceneshowet. Hvilke grep gjør dere der?

– Vi skal inn med et par korister, og jobbe mye med selve showet. Ikke noe koreografi, men med effektene rundt - slik at det visuelle matcher teksten enda bedre, sier Joakim, som opptrådte bak en spesiallaget lysmaske i Spektrum lørdag.

– Maska blir med til Kiev. Den danner en identitet, og er ikke et ukjent fenomen innenfor EDM-sjangeren. Den gir meg et kjennetegn, og gjør at jeg føler meg mer komfortabel på scena, sier Joakim.

Spiller gjerne i Molde

Joakim, som ble pappa for bare fem uker siden, forteller at ambisjonen etter Kiev er «å gjøre det så bra jeg kan gjøre det på kort tid».

– Det viktigste er at folk hører musikken jeg lager. Ikke at jeg nødvendigvis er artisten selv, sier Joakim.

En stolt pappa kan fortelle at sønnen alltid har satt seg hårete mål.

– Som far er jeg veldig stolt av Joakim, og hvor profesjonell han er, til tross for sin unge alder. Han har alltid satt seg hårete mål. Jeg tror han kan nå langt i finalen i Kiev, med Aleksander Walmann med på laget, sier Pål With, og legger til at de to lillebrødrene ikke er mindre stolte av storebror.

– Vi har alle gått rundt og nynnet på låta lenge, forteller Pål With, som selvsagt var på plass i Spektrum i helga for å følge finalen.

Også for vokalist Aleksander Walmann fra Porsgrunn var mandag en mildt sagt god dag.

– Den beste mandagen på 31 år! Dette er utrolig moro. At Norge har så troa på oss, sier Walmann, som kom inn som vokalist i siste liten.

– Jeg falt for budskapet i låta, som jeg kjenner meg godt igjen i, samt at den er internasjonal og fengende, sier Walmann, kjent fra The Voice i 2012.

– Får vi høre JOWST spille i Molde i sommer?

– Åja, hvis noen ringer, skal vi komme, vi! Men først handler alt om finalen i Kiev, sier Joakim.

Joakim Steen With med de stolte småbrødrene Petter og Kristoffer fra Molde. Foto: Privat
Pappa Pål With var på plass da sønnen Joakim vant Melodi Grand Prix 2017 i helga. Foto: Privat