Samferdselsutvalget hadde møte i dag, mandag. Siste sak på planen var Nordøyvegen og finansieringen av denne. Og det var stor enighet blant medlemmene i utvalget om å støtte finansieringsmodellen som fylkesrådmannen har foreslått.

Nesten to milliarder

– Det legges inn 70 millioner kroner til Nordøyvegen i 2017. Når byggearbeidene kommer i gang i 2018, økes låneopptakene til 513 millioner kroner, og antas å bli 670 millioner kroner både i 2019 og 2020, opplyste fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik da han la fram sitt forslag til budsjett for 2017 og økonomiplan fram til 2020 i forrige uke.

Byggestart i 2018

Frank Sve har tidligere uttalt at han har vært lei av stadige utsettelser i dette prosjektet. Han ønsker snarlig oppstart, og foreslo også å styrke framdriften med noen tilføyelser i vedtaket. Disse ble enstemmig vedtatt. Blant annet heter det nå at forberedende entrepriser «kan lyses ut og settes i gang i løpet av 2017».

Nordøyvegen er det største investeringsprosjektet i Møre og Romsdal fylkeskommunes historie. Det har aldri før blitt planlagt eller gjennomført et prosjekt som er i nærheten så omfattende og som har så høye investeringskostnader.

Fylkesrådmannens oppsett viser at kostnadsrammen, inkludert «byggelånrente», nå er på 3.893 millioner kroner.