– Vi har søndag ettermiddag brukt ressurser på etterforskning av saka, og har hatt telefonisk kontakt med eieren av motorsykkelen. Avtalen er at han skal møte hos politiet til avhør, sier Frode Gjøsund ved politiets operasjonssentral for Nordmøre og Romsdal til Rbnett.

Fra Molde

– Mannen er heimehørende i Molde, og vi tror ikke at han er skadd, sier Gjøsund.

– Vi går ut fra at eieren av motorsykkelen også var den som kjørte utfor, dette regner vi med å få klarhet i når han kommer til avhør, sier Gjøsund. Han vil ikke kommentere saka ytterligere før politiet har fått snakka med mannen.

Kjørte utfor

Det var en bilist som ved 03.30-tida natt til søndag meldte fra til politiet om at en motorsyklist hadde kjørt utfor vegen mellom Haukebø og Mordal vest i Molde.

– Bilføreren hadde nesten kollidert med motorsyklisten, og sett at denne mistet kontroll og havnet i grøfta. Motorsyklisten holdt stor fart. En politipatrulje var like i nærheten, og var derfor raskt på stedet. De fant motorsykkelen men ikke motorsyklisten, forteller operasjonsleder i politiet, Leif Bergem-Ohr til Rbnett.

Omfattende leteaksjon

Det ble satt i gang søk etter den savna MC-føreren, og politi med hund, brannvesen, ambulanse, luftambulanse, redningsskøyte, ti personer fra Røde Kors og ni fra Norsk Folkehjelp finkjemmet området.

Beboere i området ble oppfordret til å sjekke hus, hytter, naust og uthus – og til å ta kontakt med politiet om en skulle observere personer som går langs vegen og som kan være skadd.

Leteaksjon ble avsluttet rundt klokka 11 søndag formiddag uten funn. Politiet trappet da i stedet opp etterforskingen.

Her hentes motorsykkelen. Foto: Leserbilde