– Jeg har vokst opp i butikken. Allerede da jeg var 10 år jobbet jeg i fabrikken med merking av emballasje på malingsspannene. Jeg trillet mange og tunge malingspann med meg inn på Moaskiftet for at den skulle bli sendt med bussen via Eide og videre til forskjellige steder langs kysten, sier Magne Moen, eier og butikksjef på Moen Bomiljø i Fræna.

Endrer kurs

Magne og selger Lillian Strande, som har jobbet 42 år i bedriften, kan skue ut over 200 kvadratmeter med lokaler. Akkurat nå gjennomgår de en endring. Malingen er ute av butikken. Kvadratene som er til overs skal fylles med mer gardin og solskjerming.

Malingsfabrikk

Magne Moens far, Hjalmar Moen, var malermester, og startet Hjalmar Moen & co i 1958. Den gang ble det produsert og solgt maling, i tillegg til at de utførte malearbeid.

– I 1961 ble bygget som huset det første butikkutsalget satt opp, sier Magne, og peker mot nabohuset rett ved hovedveien.

– Der var malingsfabrikken og butikken. Vi solgte mye linoljemaling til hele fylket og langs kysten nordover, spesielt til fiskevær rundt Lofoten. I 1971 ble bygget vi holder hus i nå satt opp. Sortimentet ble utvidet til en moderne fargehandel med tapet, gulvbelegg og ulike tepper. Det var en rivende utvikling i området, og lokalene ble snart for små. Så i 1973 bygde vi en egen butikk på 400 kvadratmeter for tepper og gulvbelegg, sier Magne.

Gardiner i andreetasje

Rundt 1980 tok de sågar andreetasjen i nåværende bygg i bruk, til gardinavdeling.

– På slutten av 80-tallet gikk teppesalget ned, mye fordi trådkvaliteten produsentene valgte på teppene ble for dårlig. Det skulle lages billigst mulig. Dette gjorde at salget etter hvert ble for dårlig, og vi sluttet med teppesalg fra lager i 1994. I dag har vi kun vareprøver så folk kan bestille. Vi har fortsatt solid erfaring og godt utvalg i tepper og gulvbelegg, sier Magne Moen.

Ut med malingen

Siden 1985 har Magne Moen vært eier av familiebedriften, som nå gjennomgår sortimentsendring.

– Markedet for maling har vært pressa på pris. Omsetningen har vært for dårlig til å drive etter mine kriterier om komplett vareutvalg og god service.

Vi har gjort avtale med Smart Interiør i Malmefjorden om overtagelse av hele vårt varelager og reseptarkiv, slik at kunder som har lagret fargekoder hos oss, får tilgang på disse hos Smart, sier han.

– Er det vemodig at det din far startet opp nå skal helt ut av butikken?

– Både og. Det er greit å få malingen unna. Det var ikke lenger penger å tjene på det. Jeg har heller ingen arvinger som kan eller vil ta over. Da er det ikke noe vits i å investere store midler i å ha et stort varelager. Vi må tilpasse oss markedet og modernisere oss. Vi får vekk store kostnader når vi ikke har det store varelageret med maling. Da kan vi også bruke kompetansen vår på det vi kan best, gardiner og solskjerming, sier Moen.

Bedriftsmarkedet

Bedriften leverer allerede gardiner og solskjerming til skoler, hotell, sjukeheimer og kontor. Framover vil de rette seg enda mer mot dette markedet i tillegg til at de oppgraderer tekstiler og solskjerming til boligmarkedet.

– Lillian syr en del gardiner, spesielt der vi stiller ekstra krav til finish. På større prosjekt blir alle gardiner sydd på systua vår i Oslo. Der er det stor kapasitet og veldig god kvalitet på søm, som gjør at vi er fleksibel og leveringsdyktig på alle typer oppdrag, store eller små, sier Magne.