Vil se østover

– Vi har bare hatt tre alternativ i forhold til kommunereformen, og de har alle vært sørover. Vi ønsker å få kommunestyret med på at det også utredes et alternativ østover.

Det sier Kjellaug Iversen Breivik, en av dem som har gått rundt med listene og snakket med innbyggerne om hva de mener.

– Hvordan var responsen?

– Vi fikk 165 underskrifter. Mange var redde for at ei underskrift her ville være med på å ødelegge for Nordøyvegen. Men det var sjølsagt ikke noe sånt disse listene handlet om.

Ikke optimist

Iversen Breivik innrømmer at hun ikke er spesielt optimistisk med tanke på at kommunen nå faktisk kommer med en utredning for sammenslåing østover.

– Jeg veit ikke. Vi må bare vente og se hva som skjer, sier hun.

– Ser du for deg å bli sunnmøring om noen år?

Leder i Ona og Husøy velforening, Oddgeir Viken, var også med til kommunehuset for å overlevere underskriftslistene. Han er heller ikke så optimistisk.

Bernhard stiller opp

De fleste kommunene i Romsdal har et uttalt ønske om å slå seg sammen med sin rike nabo, Aukra. Nærmeste nabo i vest, Sandøy, ønsker altså ikke dette. Ordfører Bernhard Riksfjord sier han har registrert at kommunestyret i Sandøy har vært bestemt på dette gjennom hele prosessen. Samtidig har han blitt kontaktet av flere personer og også kommunestyrerepresentanter som gjerne vil slås sammen med dem.

– Sandøy kommunestyre må sjøl bestemme hvor de vil gå, men jeg har sagt til de jeg har snakket med at jeg stiller i møte med Sandøy dersom jeg blir invitert. Og det står jeg fortsatt for, sjøl om vi er på oppløpssida av prosessen.