Det er Adresseavisen som søndag melder at den tidligere reiselivskongen i Oppdal, Johan Schønheyder, går rettens veg for å løse en oppsigelsestvist. Schønheyder krever at oppsigelsen fra Oppdal Booking erklæres ugyldig. I tillegg vil han ha erstatning for tapte inntekter og belastningen oppsigelsen har forårsaket.

Da familieselskapet Oppdal Booking var nær konkurs da Schønheyder gikk inn i en avtale med Lars Wenaas fra Måndalen i 2011. Wenaas er i dag eneaksjonær i selskapet. Partene møtes i retten 19. mai.

- Han vedstår seg ikke avtalen som vi inngikk, som gjorde at jeg kunne fortsette til jeg var pensjonist eller ta ut AFP. Dette føyer seg inn i rekken av lovbruddene som Wenaas har gjort i Oppdal, sier Johan Schønheyder til Adresseavisen.

- Jeg tror han føler at det han gjør er riktig. Han liker ikke norske lover og utnytter alle muligheter. Han går på kanten og ufordrer regelverket hele tiden. Jeg har liten sympati for den måten han driver på. Han har snart brukt like mye på advokaten sin i denne saken som det ville ha kostet å holde meg i mini-stillingen jeg hadde i Oppdal Booking.

Wenaas' advokat, Are Fagerhaug, tilbakeviser påstandene til Schønheyder.

- Jeg tar sterk avstand fra Schønheyders karakteristikker av Lars Wenaas. Disse har intet grunnlag i realitetene i saken. Schønheyder har de seneste årene hatt en 20 % stilling som administrativ medarbeider i Oppdal Booking AS. Han ble sagt opp fra stillingen i august 2015. Begrunnelsen for oppsigelsen er at hotell- og serveringsvirksomheten i Oppdal Booking AS er avviklet, slik at selskapet ikke lengere har behov for Schønheyders arbeidskraft. Schønheyder var på oppsigelsestidspunktet eneste ansatte i Oppdal Booking AS, sier han til avisen.

Ifølge Adresseavisen vil Lars Wenaas vitne i saka.