I to måneder har kvinnen fra Molde jobbet i Fiskhallen i Kristiansund. Fredag måtte hun stå til rette for sykehussaken og bykrangelen mellom Molde og Kristiansund.

Det finner ikke sjefen hennes, averøyværingen Ole Løvold ved Fiskhallen, seg i. Derfor tok han kraftig til motmæle på facebook. Saken ble først omtalt i tk.no (betalsak).

-  Vår ansatte hadde oppført seg som hun skulle. Var blid og hyggelig og hadde ekspedert kunden, forteller Ole Løvold til TK.

Hvor kommer du fra?

Da handelen var over sist fredag, spurte kunden hvor den ansatte i fiskebutikken kommer fra. Hun svarte at hun var fra Molde, men nå er bosatt i Kristiansund. Det svaret fikk kunden til å se svart.

- Det som kom fra kunden var på kanten til ærekrenkelse. Rett og slett et raseriutbrudd, der det var sykehussaken som ble tatt opp. Jeg mener at når man synker til et så lavt nivå, er ingen tjent med dette. Og når det går ut over våre ansatte, er det faktisk noe jeg må gå ut med og si at dette ikke er akseptabelt, sier Løvold til tk.no, som får formidabel støtte i kommentarfeltet på facebook.

En rekke kristiansundere og moldensere, som er slitne og lei av hets, krangel og ufinheter mellom et mindretall av aktører slår ring om Løvold og hans medarbeider.

«Det er ikke den enkelte privatperson som kan for striden mellom byene. Hvis dere skal «ta» noen, så må dere gå til stridens kjerne. Slik oppførsel er totalt uakseptert i vår butikk og skjer det igjen vil hendelsen bli politianmeldt!» skriver Løvold på Facebook.

Sykehussaken

Løvold påpeker overfor TK at det ikke er menigmann som bestemmer hvor sykehuset skal ligge. Og at slike raseriutbrudd heldigvis er sjelden vare.

Nå håper han at dette medfører at den hissige kunden kanskje får en aha-opplevelse, og ber om unnskyldning.

Løvolds averøybaserte fiskefirma leverer varer direkte til flere butikker i Molde og han opplever ikke fogderistriden som noe problem:

- Nei, det er slett ikke slik at de truer med å hive ut produktene våre, fastslår Ole Løvold, som nå håper folk tenker seg om både en og to ganger før de begynner å angripe folk utelukkende på bakgrunn av hvor de kommer fra.