– Det var fint at det ble en tydelig dom, slik at ting kan roe seg. Det blir bra til slutt, skal du se.

Det sier musiker Frode Alnæs, kristiansunder på sin hals, men bosatt i Oslo de siste åra, og kjent for romsdalinger flest fra "Dance With a Stranger" og Tahitifestivalen.

– Hva er din reaksjon på dommen i sjukehussaka?

– Noen aviser ringte for noen år siden også, for å spørre hvor jeg syntes fellessjukehuset burde ligge da det var bestemt at det skulle være ett sjukehus her. Da fortalte jeg om den gangen i ungdommen da jeg for første gang skulle sykle helt til Molde, for å gå på den mye omtalte Miles Davis-konserten. Jeg sleit meg opp alle bakkene fra Batnfjorden til toppen av Fursetfjellet, ganske pissatrengt. Men da jeg gikk av for å ordne med den saken, så fant jeg altså ikke stellet mitt.... Det var helt bedøvd, og tynt til ingen ting. Så der hadde det vært fint å ha et felles sjukehus - på toppen av Fursetfjellet!

Bra med avklaring

Alnæes syns det er bra med de avklaringene dommen gir.

– Den bør være punktum, slik at vi nå kan få ro og gå videre. Jeg forstår at saka har vært frustrerende, med en uryddig saksgang. Men livet må gå videre, slik at Molde og Kristiansund kan være venner og samarbeide, sier Frode Alnæs.