Det er utrolig skuffende at Frp- og høyreregjeringen går inn for å legge ned HV 11 på Setnesmoen og ni andre baser.

- Jeg hadde ventet bedre av partier som kaller seg selv forsvarsvennlige. Dette vil radere bort all forsvarsaktivitet i store deler av landet. Er det ingen grenser for hvor mye de vil sentralisere? spør Per Vidar Kjølmoen i aksjonsgruppa Vern av HV-11 i en pressemelding.

I dag klokka 12 presenterte regjeringen sine langtidsplaner for Forsvaret. Da ble det klart at regjeringen går inn for å legge ned totalt 10 baser. En av disse er hovedkvarteret for Møre og Fjordane heimevernsdistrikt 11 på Setnesmoen i Møre og Romsdal. Dermed kan også siste rest av Forsvaret mellom Trondheim og Bergen forsvinne.

- Regjeringen legger opp til å bygge opp et enda mer spisset forsvar med offensive kapasiteter, framfor det tradisjonelle invasjonsforsvaret bygd for å forsvare landet mot angrep utenfra. Jeg er meget usikker på om dette faktisk bidrar til mer sikkerhet for Norge, sier Kjølmoen.

Samstemt i fylket

Tidligere har et samstemt politisk miljø i Møre og Romsdal gått inn for å bevare HV 11. Nå blir det opp til de andre politiske partiene å få gjennomslag for at HV11 og andre baser skal få bestå.

- Det er utrolig viktig nå at alle gode krefter står på for å jobbe inn mot de andre partiene på Stortinget. Jeg lurer også virkelig på hva Harald Tom Nesvik har drevet med i denne saka. Ikke bare er han parlamentarisk leder for Frp, men han sitter også i forsvars- og utenrikskomitéen, sier Kjølmoen.

- Jeg må nesten minne om hva Nesvik selv sa i 2011 om nedleggelse av HV 11: «Reinspikka galskap. Katastrofalt hvis tilhørighet og lokalt engasjement blir borte.», sier Kjølmoen.