- Skulpturen er leken, glad og humoristisk. Den inspirerer til lek og aktivitet og interaksjon og kan være sitteplass eller et sted å møtes. Man har etterspurt et levende torg, og utvalget mener at skulpturen setter tonen for ny bruk og tenkning om byens mest sentrale fellesrom, skriver juryens leder kultursjef Janny Meese i Molde.

Mandag ble det klart hvilket kunstprosjekt som skal pryde torget i byen.¬¬

- Skulpturen en som en tredimensjonal tegning. Den er inspirert av den frie fabulerende skissen, av telefon-rabling på papir, løkkeskrift eller vannstrålens lekne bevegelsesforløp. Man kan få assosiasjoner til Kurt Schwitters surrealistiske lyddikt og musikk, mener juryen.

Og videre skriver juryen:

- Skulpturen skiller seg ut og er en kontrast til omgivelsene. Den vil være en ny stemme i rommet som utfordrer og forstyrrer vårt vante bilde av denne plassen. Molde har tradisjon for å ta opp i seg nye impulser, nye mennesker og ny tenkning. Skulpturens ikke-konforme  uttrykk og synlighet bygger opp under denne siden av Moldes identitet. Samtidig har skulpturen ”Togetherness” noe folkelig, nærmest demokratisk ved seg fordi uttrykket ligger i det visuelle, og i formen og er forståelig og tilgjengelig for alle. Tittelen, som kunstneren har tatt fra Kurt Schwitters små skulpturer, understreker også skulpturens rause sosiale aspekt.

- Togetherness har klare berøringspunkter med byens arkitektur og historie. ”Den har alt å takke modernismen for” som Dahlgren selv skriver. Etterkrigsarkitekturen, som Molde er kjent for, er en del av denne stilepoken, skriver juryen i sin pressemelding.

Og til alle som har reagert på kunstverkets farge:

- Kunstneren forteller at skulpturen skiftet farge mange ganger i løpet av arbeidsprosessen, så fargen vil bli en annen enn rosa. Det vil være dialog med kunstkonsulent og oppdragsgiver om dette videre, heter det i pressemeldingen.

Rbnett kommer tibake med mer.