Lørdag formiddag starta politiet en leiteaksjon etter ei savna kvinne i Ålesund sentrum. Søndag kveld ble søket satt på vent inntil videre. Kvinna er i starten av 30-åra.

Mandag formiddag skal det ikke være planlagt nye søk i terrenget. Men politiet jobber fortsatt ut fra en hypotese om at hun er i live.

Kvinna er i starten av 30-åra.

– I stedet øker vi intensiteten i etterforskningssporet, for å forsøke å finne ut hvor hun kan ha blitt av, sier Arne Lid Skodje i politiet Møre og Romsdal til Sunnmørsposten.

– Hvor er kvinna sist sett?

– Det siste sikre er på kvinna sin bopel i Ålesund sentrum.

Etter torsdag klokka 12 skal det ikke være noen sikre spor etter henne.

– Hvor er det leita så langt?

– Vi har hatt fokus på Nørvøya i Ålesund sentrum, og byfjellet. Når vi nå går mer over i etterforskning og etterretning, holder vi muligheten åpen for at hun har kommet seg lenger østover, kanskje til Moa. Vi har ingen holdepunkt for at hun har forlatt Ålesund sentrum. Men det kan jo hende.

– Hva kan du si om etterforskninga som gjøres?

– Vi har undersøkt leiligheta og leita etter spor som kan hjelpe oss i søket. Leiligheta har vi også kontroll på, og skulle vi ha behov for å gå tilbake og undersøke mer, har vi mulighet til det.

Videoovervåking

– Vi har i tillegg begynt jobben med å gå gjennom videoovervåking. Det er ganske omfattende, med mange ulike aktører, og en jobb som sikkert kommer til å fortsette hele uka.

Om det er folk i Ålesund sentrum som har private kamera på bil, ringeklokke eller hushjørne, så sjekk, oppfordrer Skodje.

Han forteller at kvinna er fra Sunnmøre, men ikke fra Ålesund.

– Hun har en liten omgangskrets. Det er det få holdepunkt og få spor, sier Skodje.

– Hvor mange tips har dere fått inn så langt?

– Veldig få. Vi henstiller fortsatt om tips i saka.

Om folk er usikre på om de har sett henne, ta likevel kontakt, oppfordrer Skodje.

– Jeg syns absolutt at de kan ta kontakt med oss. De kan heller uttrykke at de er usikre. Folk må ikke være redd for å ta kontakt med oss. De kan de gjøre på politiets tipslinje på politiet.no eller de kan ringe 02800.

Arne Lid Skodje i politiet. Foto: Privat