Entreprenøren ligger bak avtalt fremdriftsplan, og trenger to ekstra netter i tunnelen før jul, opplyser Vegvesenet i en pressemelding.

I utgangspunktet skulle tunnelen holdes åpen hele døgnet fra og med lørdag 18. desember til 4. januar. Fredag kveld kom beskjeden om at det må arbeides i tunnelen også gjennom nettene fram mot jul. Årsaken er at entreprenørens egentest skal foregå.

Følgende stengningsintervall og kolonner vil gjelde i dagene fram mot jul:

  • Tunnelen er åpen for trafikk fra lørdag 19.desember kl. 06 til mandag 21.desember kl. 24.

  • Natt til tirsdag 22. desember og natt til onsdag 23.desember blir Fannefjordtunnelen stengt fra kl. 24-06, med kolonner hver time kl. 01, 02, 03, 04 og 05. Mellom kl. 06 - 24 er tunnelen åpen.

  • Fra 23.desember kl. 06 til 4.januar kl. 24 er Fannefjordtunnelen åpen hele døgnet.

- Vi beklager sterkt ulempene dette medfører trafikantene. Vi har jobbet tett med entreprenøren for å bli ferdig med arbeidet, men dessverre har ikke entreprenøren klart å holde den fremdriften vi ønsker. Jeg vil takke trafikantene for tålmodigheten og ser fram til å gi de en tunnel som fremstår som ny, sier prosjektleder Torbjørn Vatnehol.

Januar

Også tidlig i januar blir tunnelen stengt på nattestid.

Vegvesenet opplyser at det vil holdes stengt fra natt til tirsdag 5.januar, til natt til lørdag 9.januar mellom kl. 24-06.

Hver natt blir det én kolonne gjennom tunnelen kl. 01.

- I denne perioden skal entreprenøren rive det gamle tekniske anlegget og legge over til nytt teknisk system. I tillegg skal det utføres en såkalt SAT-test, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

I tillegg holdes tunnelen stengt 14.januar fra kl.20.30-24.00. Dette gjøres for å gjennomføre en beredskapsøvelse med nødetatene. Tunnelen vil ellers være åpen for trafikk.

- Går alt etter planen, skal det ikke være behov for å stenge tunnelen mer i forbindelse med rehabiliteringsprosjektet. Hvis det oppstår feil på det tekniske systemet etter 9. januar, kan det bli nødvendig med korte stengninger i tillegg til de datoene som er opplyst. Dette vil vi eventuelt komme tilbake til, sier Vatnehol.