– Hovedoppgaven er å bygge opp en ny ungdomsklubb/ungdomskulturhus og drifte det. Da er det innmari viktig at personen har interesse for og trives med ungdom! sier kultursjef Janny Meese til Romsdals Budstikke.

– Samtidig er det viktig at personen har erfaringen som trengs for å kunne legge til rette for kulturbaserte aktiviteter. Tilbudet skal være dynamisk, tilpasset ungdoms interesser.

– Som voksen skal man også se lenger fram enn kanskje ungdommene gjør: være i forkant, søke prosjektmidler og samarbeide med andre institusjoner i kommunen, sier hun.

Åpen for forskjellig erfaring

Ikke hvem som helst kan ha stillinga som Moldes nye ungdomsleder, bekrefter Meese.

– Det ligger mye ansvar der, ja. Samtidig er blandingen av utdanning og erfaring vi søker, nokså åpen. Mye bakgrunn kan være relevant, og den riktige arbeidserfaringen kan kompensere for manglende utdanning.

I utgangspunktet søker kommunen etter 3-årig høgskoleutdanning innen kulturfag, pedagogikk eller liknende.

Ønsker flere søkere

Stillinga ble først utlyst 2. juni, men nå håper Meese at flere gode søkere melder seg:

– Vi fikk flere interessante i første omgang, men ønsket en større bredde av søkere. Det var dessuten en kort frist, som gikk inn i sommeren, derfor forlenget vi den til over ferien.

Ny søknadsfrist er 20. august.

Lokaler fortsatt åpent

Hvor klubben skal ligge og hvor omfattende tilbudet blir, er ennå åpent, men kommunen har fått innvilget prosjektmidler fra fylkeskommunens prosjekt «Byen som regional motor» til å utvikle et konsept som så langt er kalt Ungdomskvartalet.

Det består av tre pilarer: ungdomskulturhus, utstyrssentral og ungdomskontor.

Prosjektet er basert på en idé om et samlet tilbud som skal bestå av en kombinasjon av klubb og ungdomskulturhus, en utstyrssentral med gratis utleie av blant annet idretts- og friluftsutstyr og et såkalt ungdomskontor med aktuelle tjenester for ungdom.

Flere tips om sted

Å finne de riktige lokalene blir viktig for den nye lederen, påpeker kultursjefen.

De bør være sentrale og «uhøgtidelige», og fleksibelt kunne romme flere aktiviteter, slik som for eksempel et LAN-rom, men også kunne ha en scene og et sted å «henge», gjerne med kafé.

– Det er ikke så lett! Fra noen politikere har det kommet ønsker om å se på kommunens Fabrikkvegen 4-8, men vi har også mottatt flere tilbud fra private aktører som ønsker å leie ut til oss, forteller Meese.

– Mye står og faller på denne personen? Hvilke støttefunksjoner er det?

– Jeg vil være tett knyttet til arbeidet, sammen med hele kulturavdelingen, som blant annet har en erfaren kulturkonsulent som allerede jobber med Ungdomsrådet og UKM. Først skal han eller hun være prosjektleder for opprettelsen av ungdomskulturhuset, og deretter drifte det, så vegen blir til mens vi går, sier hun.

Ifølge Meese har de så langt hatt en prosjektgruppe med bl.a. rektor ved Bekkevoll, Nav og Flyktningtjenesten.

– En slik gruppe, som suppleres med ungdommer, vil være aktuelt videre også, sier hun.