To av de vi snakket med var ekteparet Asgeir og Møyfrid Solheim fra Deknepollen i Nordfjord. De kom til treffet i bobil, og forteller om en fin tur oppover. Vi møtte dem da de prøvesatt den dyreste av bobilene på utstillinga, med en prislapp på over 2,2 millioner kroner.

Imponert

– En flott bil. sier Asgeir Solheim, ingeniør med eget firma og på veg inn i pensjonistenes rekker. Han solgte båten og ble bobilentusiast for fem år siden. Både Asgeir og Møyfrid er veldig imponert over anlegget og fasilitetene til Juro Caravan. Alle vi møtte forteller at et slikt treff er en fin anledning til å møte folk fra store deler av landet som deler interessen for bobil.

– Vi reiser mest rundt i Norge, men har også tatt noen turer til utlandet. Bobil er en fin form å feriere på, det er hotell på hjul, sier Asgeir Solheim til Romsdals Budstikke.Daglig leder Roger Vestavik i Juro Caravan er fullt opptatt med kunder når vi banker på døra. Han er svært fornøyd med oppslutningen, folk har kommet fra Østlandet i sør til Nordland i nord.

– Gir mersmak

– Dette er første gang vi arrangerer et slikt treff her, jeg er svært fornøyd med oppmøtet, sier Roger Vestavik, som forteller om et budsjett på rundt en halv million for dette treffet. Vel investerte penger, mener han.

Pengesterk gruppe

Da vi var innom midt på dagen lørdag, hadde Juro allerede solgt 20 bobiler. Interessen for bobil er bare økende. Og bobilfolket, som stort sett er godt voksne mennesker, har penger. Men konkurransen om kundene er knallhard.

– I fjor omsatte vi for 208 millioner kroner, Bare 20 prosent av dette var lånefinansiert, opplyser Roger Vestavik.

Det var lagt opp til et omfattende program på treffet. De første bilene kom allerede mandag, deretter rullet det inn bil etter bil.

Selve arrangementet startet fredag. På kveldstid var det musikk og dans, fredag med Nashville, lørdag med Ole Ivars og Bjørns orkester. Finalen kom søndag da en flere kilometer lang kolonne med bobiler satte seg i bevegelse med kurs for Atlanterhavsvegen.

Gode tilbakemeldinger

_ Folk gir uttrykk for at de har kost seg skikkelig her. For mange var dette første gang de besøker Fræna, tilbakemeldingene er entydig positive, Salget av rekvisita har vært veldig bra. Dette frister til gjentakelse, sier administrerende leder Marita Søholt Sandblåst til Romsdals Budstikke.

For å få plass til alle, var det organisert parkeringsplasser flere steder i Malmefjorden, For de besøkende som ikke hadde plass på plassen til Juro Caravan, var det satt opp shuttlebuss som kjørte folk til og fra hovedområdet.

– Alt har gått som planlagt, sier Roger Vestavik.