MOLDE: Til sammen fire kunstnere åpner utstilling i Studio M i den nedlagte bensinstasjonen på Gørvell-plassen under Klimafestivalen. Galleriet har åpent når kunstnerne jobber, og særlig lørdag og søndag. Åpning blir lørdag 20. januar klokka 13.

Kunst inne og ute

Men selv når dørene ikke er åpne gjør utstillingen seg gjeldende. Kunstneren Paolo Manfredi tar nemlig i bruk reklamefeltet på fasaden til den gamle ESSO-stasjonen. I tillegg har Manfredi en lydinstallasjon i lokalet inne. Stikkordet her er fuglelyder.

– Det er en fin vridning av innhold når vi kan presentere en utstilling som berører klimaspørsmål i lokalene hvor de en gang solgte bensin og diesel, sier Liv Dysthe Sønderland, en av de tre kunstnerne som vanligvis holder til i studioet.

Selv presenterer hun en planteinstallasjon som består av mange små potter med avleggere som spirer i rommet. Publikum kan ta med seg en plante hjem når de går. Med prosjektet ønsker Sønderland å minne oss om rausheten som naturen representerer. I en verden med så overveldende mye menneskelige feiltrinn, katastrofer og lidelse, så representerer livskraften i naturen en positiv, ikke kommersiell motsats.

Artene, planeten og naturen

Anne Sara Loe viser digitale trykk fra serien «sårbarhetsgistreringer». Med arbeidene ønsker hun å skape en nærhet og en samhørighet til artene og planeten.

Anne Berntsen, som jobber med foto, stiller seg spørsmålet om vår kulturs holdning til naturen og verden. Med isenesatte fotografier undersøker hun dette temaet.

foto
Kunstner Paolo Manfredi klargjør sin innendørs lydinstallasjon - der du kan høre fuglelyder. Foto: Privat
foto
Liv Dysthe Sønderland , Anne Sara Loe og Anne Berntsen driver Studio M på Gørvellplassen. Foto: Erik Birkeland