76 eldre ildsjeler fra hele landet var invitert til «Afternoon tea» på Slottet den 17. oktober. Der ble de møtt av Kong Harald, Dronning Sonja og prinsesse Astrid. Kongefamilien ville med dette arrangementet rette oppmerksomheten mot verdien av aktiv alderdom, både for den enkelte, medmennesker og lokalsamfunnene.

Startet med Maud

Det var Dronning Maud som tok med seg skikken med «Afternoon tea» til Norge. Årets mottakelse var den fjerde i rekka der eldre personer som har gjort en ekstra innsats i lokalsamfunnet ble invitert.

Kortreist plommesaft

– Det ble en veldig hyggelig mottakelse. Vi fikk omvisning i Slottet, blant annet på rommet der regjeringa møter Kongen. Både Kong Harald og Dronning Sonja holdt tale. Møtet varte to og en halv time, stemningen var lett og munter. Det ble servert plommesaft fra Kongens hage, i tillegg til te og diverse godsaker, forteller Leif Monsen til Romsdals Budstikke.

Wenche Myhre underholdt.

Overrasket

Han var svært overrasket da han fikk brevet med invitasjon.

– Først trodde jeg det var en masseutsendelse som det var bare å kaste. Men så la jeg merke til at det var frimerke på brevet og åpnet det. Overraskelse var stor. Jeg sendte tilbakemelding og takket ja til å komme.

Allsidig

Det var ordfører Bernhard Riksfjord som hadde foreslått Leif Monsen. Han understreker at Leif Monsen er en ekte ildsjel, som har gjort en stor innsats på en rekke områder. Gjennom Julsundsmarkas Venner har han vært svært aktiv med dugnader. Lokalhistorie og amatørteater er andre områder der Leif Monsen har stilt opp.

– Frivillig arbeid har gitt meg mye. Det som har gitt meg mest glede er nok teater og Molderosetten, der jeg har vært med 20 ganger. Nå er jeg blitt 73, tror det nesten ikke sjøl, sier Leif Monsen, like engasjert som alltid.