Facebook topper app-lista i Møre og Romsdal. Sju av ti oppgir at de daglig er på Facebook.

I en fersk befolkningsundersøkelse utført av Norstat på vegne av NetCom, kommer det frem at kamera-funksjonen er den nest mest brukte appen, mens bronsen går kanskje noe overraskende til Bank-ID.

– Nordmenns bruk av data på mobil økte med hele 50 prosent fra 2014 til 2015, og utviklingen ser ikke ut til å stanse med det første. Mobildataen bruker vi i stor grad på sosiale medier, men det er også flere unntak. Vi blir stadig mer digitale, sier Hanne Løvstad, leder for NetCom Privat.

Omfavner ny teknologi

I 2013 brukte nordmenn gjennomsnittlig 500 megabyte i året på mobildata. I 2015 er tallet på 1.55 Gigabyte. Nordmenn omfavner ny teknologi på et tidlig tidspunkt, og bruker stadig mer tid på mobilen.

– Det er ingen tvil om at befolkningen i Møre og Romsdal er glad i ny teknologi. 4G-hastighet er nå svært utbredt, samtidig som landet vårt er langt fremme når det gjelder overgangen til digitale løsninger som BankID. Folk i Møre og Romsdal ser tidlig nyttefunksjonen av de digitale løsningene og skifter raskt over til noe nytt – så lenge det er bedre og raskere, sier Løvstad.

Rbnett med ny app

Rbnett fikk denne uka en ny og forbedret app. I tillegg til at den er mye raskere enn førsteutgaven av appen, gjør den det også lettere for deg å komme i kontakt med mediehuset. Du får også muligheten til å få nyhetsvarsel når store ting skjer.

– Om du har hatt den gamle appen, trenger du bare oppdatere den. Hvis du ikke har den fra før, finner du den i App Store og Google Play, sier digitalredaktør Øyvind Brunvoll i Rbnett.

Her er Topp ti apper i Møre og Romsdal i 2015:

1. Facebook

2. Kamera

3. Bank ID

4. YouTube

5. NRK

6. VG nett

7. Facebook messenger

8. Snapchat

9. Spotify

10. Netflix

Befolkningsundersøkelsen er utført av Norstat på vegne av NetCom.

Undersøkelsen er gjennomført i september-oktober 2015 blant et landsrepresentativt utvalg på 1010 personer over 18 år.

Hvilken app er din favoritt-app? Bruk kommentarfeltet!