Bil & Caravan Molde ligger ikke i Molde, men på Hjelset. Og flyttes altså snart til Skjevikåsen.

– Men vi ligger jo i Molde kommune, så navnet er i høyeste grad berettiget. Det er viktig å ha med Molde i firmanavnet, ler Magnus Røvik (30).

Har drevet i fem år

Faren Nils Arne (62) er en skikkelig veteran i bilbransjen. Han er opptatt med å selge ei campingvogn til et par fra Sunndal, så Magnus svarer på spørsmål innledningsvis.

– Vi startet opp i disse lokalene i 2011. Det første året solgte vi rundt 20 vogner og bobiler. Siden har det gått bare oppover. Omsetning og driftsresultat øker fra år til år. I fjor omsatte vi for 17 millioner, i år nådde vi samme tall ved utgangen av august, sier Magnus Røvik til Romsdals Budstikke.

Lykkelig som liten

Far og sønn Røvik driver en frittstående bobil- og caravanforhandler som hovedsakelig satser på lokalmarkedet. Målsettingen er slett ikke å være størst, men å være lykkelig som liten.

Også bobiler Far og sønn Røvik selger mest campingvogner, men også rundt 20 bobiler i året. Foto: Eirik Heen

– Målsettingen er at de som handler hos oss skal få den best mulige sørvis både før, under og etter handelen. Og så skal vi være konkurransedyktige på pris, i et marked som er i vekst. Folk vil ha bobil, folk vil ha campingvogn. For vår del er det en fordel å ligge litt utenfor byen. For det samme som vi har betalt i leie per måned her, hadde vi kanskje bare fått et lite kontor og noen få oppstillingsplasser sentralt i Molde, mener Magnus Røvik.

– Store muligheter

Men nå flesker han og faren altså til. De har nylig kjøpt det store forretningsbygget til bilforretningen Per Hagen AS på Skjevikåsen, som nå legger ned (se egen sak). Bil & Caravan Molde AS betaler 5,2 millioner for bygget og ei tomt på 6,5 mål. Midt i nabolaget til det nye sjukehuset.

– Vi er veldig fornøyd med handelen, bygget og lokaliseringen. Det er bedre å betale til seg sjøl. Det er store muligheter i dette bygget, og det er bedre tilkomst for kundene. Det er muligheter til å bygge en større salgshall i bakkant. Vi gleder oss til å flytte i desember.

– Dette blir bra, skyter Nils Arne Røvik inn. Han forteller at de faktisk selger langt flere campingvogner enn bobiler.

– I år ender vi nok på 20 bobiler og 50 campingvogner. Det er caravan som er spesialiteten vår. I tillegg selger vi bra med bobil. Det er en artig bransje med utpreget trivelige kunder, sier Nils Arne Røvik.

Nils Arne Røvik og sønnen Magnus Røvik vokser sakte, men sikkert, på Hjelset. De selger campingvogner til den store gullmedalje. Foto: Eirik Heen