Rauma: Første gang Rauma-samfunnet kjørte en slik kampanje var til jul i 2013. Da med hele 66 stillinger.

– Siden har mange kopiert oss, for jeg mener vi var først, sier Solveig Brøste Sletta, daglig leder i Nordveggen, og nevner blant annet Vågå, Vang i Valdres og Bodø som eksempler på andre som har gjort tilsvarende. Sammen med ordfører, rådmann og leder i Rauma næringslag, er det innkalt til pressemøte om den nye kampanjen.

Kjepphest

– Det er kjempetøft at vi gang på gang greier å få ut så mange stillinger, mener Arvid Gjerde, leder i næringslaget og gründer av rekkverksbedriften med samme navn som han. Bare hos dem utlyses det fem stillinger i denne runden.

– Ofte hører man at det ikke er kompetansearbeidsplaser i Rauma. Det er bare tull. Dette er en kjepphest for meg. Kanskje har ikke den som har ei bestemt stilling i dag høyere utdannelse, men når man skal ansette nye, vil det kreves mastergrad – minst, fastslår Gjerde.

Lav ledighet

Blant stillingene som offentliggjøres denne uka, er det alt fra siviløkonom til forretningsutvikler til systemutvikler og møbelsnekker.

– I lys av ledighetsstatistikken er dette interessant og en indikasjon på et arbeidsliv i bevegelse. Rauma kommer godt ut, med lavest ledighet i regionen, så det skjer mye her, påpeker rådmann Toril Hovdenak.

– Rauma kommune fikk ei tiltakspakke fra staten grunnet oljekrisa. Arbeidsledigheten var oppe på nærmere 4 prosent. Nå er heldigvis bildet snudd, sier ordfører Lars Olav Hustad (H).

– Nytt syn på Rauma

Blant dem som så den første kampanjen var Ane Marte Hammerø, nå prosjektleder i Nordveggen.

– Jeg fant ikke jobb i den sjøl, men den gjorde sitt til at jeg fikk et helt annet syn på Rauma. Jøsses, er det så mange jobber på det lille stedet, hadde hun tenkt. En spire var sådd og kort tid etter tok hun med seg familien til Rauma.

Sletta og Gjerde mener kampanjen – i tillegg til å være viktig for å få riktig kompetanse – også er viktig når det gjelder markedsføringa av Rauma.

– Dette er et «fole» viktig tiltak som gir gode ringvirkninger, fastslår Gjerde.