Det populære samlekortspillet «Magic: the Gathering» har kommet ut i nytt dataspillformat, og byr på mange originale godbiter.

Du samler på digitale kort, og lager en kortstokk med dem for å bekjempe fiendene. Men i «Magic: the Gathering Tactics» utspiller kampene seg på brett med rutenett, og du flytter både din egen trollmann og monstrene du fremkaller, rundt på brettet. Slik får spillet flere nye dimensjoner, og de taktiske mulighetene er mange.

I tillegg til kamp mellom spillere fra verden over, har spillet en solokampanje som gir trollmannen din erfaringspoeng og nye evner ettersom han stiger i gradene.

«Tactics» kan lastes ned gratis, men spillet baserer seg på mikrotransaksjoner, så du får kun en nybegynnerkortstokk og tilgang på en liten del av kampanjen hvis du ikke betaler med ekte penger. Du får nye kort gjennom å spille i flere typer turneringer, for å vinne fine premier, kjøpe pakker med digitale kort eller handle på spillermarkedet.

Men jakten på å bygge opp drømmekortstokkene plages av tekniske feil, ubalanser og dårlige spillsystemer. «Tactics» sliter nemlig med problemer i de fleste ledd, og har så langt vært notorisk ustabilt.

Spillet har mange gode ideer, men flere av hovedelementene fungerer såpass dårlig at det ikke frister å putte inn pengene som trengs for å få kortene man ønsker. Dette er synd, for «Tactics» er til tider veldig underholdende, og gir i prinsippet en ny, god måte å spille et gammelt spill på.