Onsdag var det ikke spillerne, men den viktige støttespilleren på kjøkkenet som fikk oppmerksomhet og skryt. Anledningen var at Torbjørg Haugen presenterte sin nye kokebok, «Tantes Energimat», som hun har jobbet med ved siden av arbeidet på MFK-kjøkkenet de siste par åra.

– Vi setter utrolig stor pris på henne. Alt slitet hun gjør for at vi skal få i oss det vi trenger. Hun er kanskje vår viktigste støttespiller, sier Knut Olav Rindarøy. Sammen med forsvarskollega Vegard Forren har han akkurat spist dagens lunsj.

– Hun vet hva vi trenger de ulike dagene før kamp, og alt er planlagt grundig. I tillegg setter vi utrolig stor pris på henne for den personligheten hun har, sier spillerne og skuler bort på kjøkkenet, hvor Eirik Hestad får plukke opp et par triks om kjappe laksemåltid fra Tante.

Bryr seg

– Vi vet at spillerne får i seg det riktige hele tida, det er en trygghet. Og så gir hun så mye varme, humør og glede om morgenen, før og etter kamp, eller på andre sammenkomster. Det har vært minst like viktig, skryter manager Ole Gunnar Solskjær om «Tante».

Hovedpersonen sjøl setter stor pris på å være en del av miljøet i Molde, etter å ha reist verden rundt med landslag på ski og skiskyting.

– Tilbakemeldingene fra utøverne har betydd alt. Hver dag prøver jeg å få spillerne til å spise så bra som mulig for å prestere på banen, forteller Torbjørg «Tante» Haugen.

– Særlig unge utøvere tar gjerne dårlige matvalg før trening. Spiser de sunt vil de få mer ut av trening og skole. Denne boka håper jeg kan hjelpe dem med det, sier hun.

Målet har vært å gjøre boka enkel og konkret, sjøl om det er nok av oppskrifter å velge i.

Hard prioritering

Den hardeste jobben har vært å plukke ut hva som skulle få plass i boka. Og presentere det slik at en sekstenåring skal bli fristet til å bruke oppskriftene.

– Det spiller ingen rolle hvor sunn maten er om den ikke blir spist. Derfor spiller jeg mye på lag med gutta her om hva de ønsker å spise, sier Tante.

Ole Einar Bjørndalen og Ole Gunnar Solskjær har begge skrevet noen ord i boka. Mette Møller (mor til Mats Møller Dæhli) har tatt bildene og ernæringsfysiolog Tine Rotevatn (samboer med Ørjan Håskjold Nyland) har kvalitetssikret innholdet i boka.

foto
– Når jeg begynte i klubben så jeg særlig at de unge spillerne ikke spiste optimalt. Foreldrene lurte også på hva de burde spise, og det ga meg inspirasjon til boka, sier Tante. Her med Eirik Hestad som får en kjapp leksjon med laks på kjøkkenet. Foto: Erik Birkeland
foto
– Med så lang fartstid vet hun hva vi trenger og når. Samtidig får vi komme med innspill om det er noe vi ønsker oss, sier Vegard Forren og Knut Olav Rindarøy. Foto: Erik Birkeland