ÅLESUND: I styremøtet i Helse Møre og Romsdal onsdag kommenterte direktør Espen Remme medieoppslagene der politikere har etterlyst konkrete svar på hvordan barneavdelingen i nysjukehuset på Hjelset skal være.

Forundret over bekymringene

– Jeg forundrer meg fortsatt over bekymringene over usikkerheten som kommer til uttrykk i media. Jeg opplever ikke situasjonen som usikker. En stor del av innholdet i Sjukehuset Nordmøre og Romsdal er fastlagt, sier Espen Remme.

– Føler du et press for å gi svar om barnetilbudet for tidlig?

– Jeg opplever at svarene jeg gir, ikke blir tatt som betryggende. Det blir gjentatt problemstillinger jeg mener å ha svart på. Tida der fylkespolitikerne blir valgt på et sjukehusprogram, er over. Vi får vår bestilling fra Helse Midt-Norge. Og jeg oppfatter det som mitt samfunnsoppdrag å være garantist for at alle innbyggerne i Møre og Romsdal får et forsvarlig og likeverdig helsetilbud, sier Remme til Romsdals Budstikke.

Barnelege i vakt?

– Mange har stilt spørsmål rundt den planlagte barneavdelingen på Hjelset, der det er tenkt seks senger til barn. Er barneavdeling det samme som å ha barnelege i vakt?

– Nei, det er det som ikke er definert. Slik jeg oppfatter det, finnes det ingen fast definisjon på hva ei barneavdeling er. Det kan være grunnen til at man oppfatter det forskjellig, sier direktør Remme.

Marianne Nordhov leder ekspertgruppa som skal gi direktøren en anbefaling om hvordan tilbudet til barn og unge i hele Møre og Romsdal bør være. På Romsdals Budstikkes spørsmål om det må være barnelege i vakt for å kalle det ei barneavdeling, svarer Nordhov:

– Barneavdeling med døgnsenger, uten at barnelege er i vakt, er ikke en barneavdeling, ut fra definisjonen slik jeg oppfatter den, sier Nordhov.

Direktør Espen Remme understreker at han er opptatt av at alle barn og unge i hele fylket skal få et forsvarlig og godt helsetilbud.

– Det er barneavdeling i Ålesund i dag og det planlegges barneavdeling på Hjelset. Blir kapasiteten ved de to avdelingene til sammen for stor?

– Det er det vi har bedt om en utredning på. Ekspertutvalget er i gang med å samle inn data. Det er ikke bare for direktøren å skjære gjennom, sier Remme.

– Slik jeg oppfatter det, finnes det ingen fast definisjon på hva ei barneavdeling er, sier direktør Espen Remme. Foto: Skisse: SNR