Basert på lønnsom vekst er Smart Interiør i Malmefjorden kåret til Årets kremmer i Nordmøre og Romsdal, heter det i en pressemelding fra Sparebank 1 SMN.

Banken innstiftet i 2012 prisen for å stimulere handelsnæringen i Trøndelag og på Nordvestlandet til lønnsom og vekstkraftig drift. Første gang vant Fuglset Lavpris (Bunnpris) i Molde. Året etter gikk Bud Bakeri Konditori i Fræna til topps, men fjorårets prisvinner ble Solguden på Eide.

Det var banksjef Karin Norli i SpareBank 1 SMN som tirsdag morgen overrakte prisen under Julefrokosten til Fræna Næringsforum til en stolt eier, styreleder og daglig leder Ronny Egil Grønås i Smart Interiør.

50 prosent vekst

Smart Interiør driver butikk med bredt vareutvalg av jernvarer, fargevarer og andre byggevarer i Malmefjorden i Fræna kommune. Selskapet ble etablert i 1997 og har hatt en rivende utvikling i de siste årene. Fra 2012 til 2014 økte omsetningen med hele 50 prosent. Omsetningen ble i fjor på 27,7 millioner kroner og med resultat før skatt på 635 000 kroner. Smart Interiør sysselsetter 20 ansatte. Selskapet eies av Ronny Egil Grønås (100%).

- Jeg er imponert over hva Smart Interiør har oppnådd i en tøff bransje med høy vekst og god inntjening. Gjennom Årets kremmer ønsker vi å gjøre stas på de som lykkes aller best, til inspirasjon for alle handelsdrivende, sier Karin Norli i SpareBank 1 SMN.

Trangt nåløye

Nåløyet i Årets kremmer er trangt. Det kreves en vekst på minst 20 prosent siste tre år og med positivt resultat. I år innfridde kun fire handelsbedrifter i Nordmøre og Romsdal. Det er en kraftig nedgang fra årene før. I fjor nådde 14 bedrifter opp, i 2013 16 bedrifter og i 2012 21 bedrifter. Nedgangen er enda større enn i regionen for øvrig, hvor det har vært en samlet reduksjon fra 100 til 47 kvalifiserte bedrifter i perioden.

Prisen er basert på objektive kriterier med innleverte regnskap i Brønnøysundregistrene som eneste fasit. Rangeringen er gjort ut fra lønnsom vekst siste tre år (2012-2014), og gjelder for detaljhandelsbransjen med unntak av motorvogn. Rangeringen er gjort ut fra omsetningsveksten i fjor, heter det i pressemeldingen

Selskapene som var kvalifisert for Årets kremmer i Nordmøre og Romsdal var Smart INteriør, Fræna, Holmen Optik, Molde, Fersk Kosmetikk, Tingvoll og Norsol Solskjerming, Tingvoll.