Byens volleyballklubb seiler på en medgangsbølge. Nå ønsker tre av Moldes og Aukras største profiler gjennom tidene å bidra til at sporten og klubben kan utvikle seg ytterligere.

Sammen har de spilt utallige kamper i landslagsdrakt med det norske flagget på brystet.

Mange år på toppnivå

Maria Moen (41) var landslagskaptein og spilte proff både i USA og Nederland før hun ga seg på toppnivå.

Ole Martin Kleivenes (44) rakk nærmere hundre kamper på landslaget og fortsatte som trener på elitenivå før han trappet toppsatsingen.

Bård Inge Pettersen (44) er den av de tre som har oppnådd mest som sandvolleyballspiller. 44-åringen, som i dag er sentral i Molde undervannsrugbyklubb, oppnådde å bli ranket som topp ti i verdensserien i sandvolleyball sammen med makker Iver Horrem.

Hall for sandvolleyball?

I dag er alle tre småbarnsforeldre, men fortsatt glødende opptatt av volleyballsporten. De har latt seg imponere over innsatsen til ildsjeler som Jarle Endresplass, Steinar Sunde og Amund Vaagen. Trioen som var aktiv også den gang de sjøl spilte er sentrale personer bak dagens satsing.

Etter årets sesong er det klart at herrelaget rykker opp i 1. divisjon og skal heretter spille sine kamper mot landets nest beste lag.

Vellykket NM

Molde volleyballklubb fikk mange gode tilbakemeldinger etter et vellykket U19-NM tidligere i år.

Klubben opplever økt rekruttering og planer om en egen hall for sandvolleyball inngår i planene for at sporten skal kunne utvikle seg ytterligere. Volleyballklubbens fokus på bredde framfor ensidig elitesatsing er noe av det som inspirerer Ole Martin Kleivenes til å stå på for klubben.

– Tenk bredde

– Inkludering og det å være forsiktig med tidlig topping klubben opptatt av. Akkurat det er noe jeg synes jeg er viktig å få fram. Alle vi tre har spilt på landslag og vært med på toppnivå. Samtidig vokste vi opp i et miljø der det å toppe lag ikke hadde fokus, sier Kleivenes.

– Vi vet at det er mulig å nå langt sjøl om bredde og et tilbud til alle er det som står i sentrum. Nettopp slik tenkes det i Molde volleyballklubb, og det synes vi er bra, sier Kleivenes som oppnådde 97 landslagskamper i sin karriere.

Engasjerer seg

Kleivenes som er ansatt som regionkonsulent i Norges Volleyballforbund og som nylig ble engasjert som trener for juniorlandslaget, sier det er naturlig at han og andre tidligere aktive nå tar et tak for klubben.

– Steinar, Amund og Jarle har stått på for klubben i mange år. Nå når de har fått store barn er det naturlig at vi småbarnsforeldre engasjerer oss, sier Ole Martin og får støtte av Maria Moen og Bård Inge Pettersen.

– Det som er bra med klubben her er at miljøet er godt og klubben ikke er større enn at det er lett å bli kjent med alle. Mini-volleyball er flott for de aller yngste. Reglene og måten det da spilles på er bra for at små barn også skal kunne trives med volleyball. For de yngste handler det mye om å ta i mot og kaste ballen, sier småbarnsmor Maria Moen med nærmere 75 kamper i den norske landslagsdrakta.

Ole Martin Kleivenes (44) Maria Moen (41) Bård Inge Pettersen (44) nådde alle langt som toppspillere. – Nå når vi har små barn er det naturlig at vi tar tak, sier de tre. Foto: Hugo Tingvoll