"Krona på verket" er en av 17 finalister i en prestisjefylt internasjonal konkurranse om den beste arkitekturen i verden for ulike typer bygg.

(Se de 16 konkurrentene i bildekarusellen over.)

Romsdalsmuseet er finalist i kategorien "Kultur - ferdige bygg". Vinnerne i  konkurransen om verdens beste arkitektur blir kåret under World Architecture Festival 2016, som finner sted i Berlin i november. Vinnerne får smykke seg med tittelen "Årets byggverk 2016" i ulike kategorier. Hvis Krona på verket skulle vinne, blir den i så fall Årets kulturbygg i verden 2016 - intet mindre.

Stolte arkitekter

"Krona på verket" er tegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter.

Arkitektkontoret er naturlig nok stolt over anerkjennelsen, og skriver dette på sin hjemmeside:

"Vi er opprømt over å dele med dere at Romsdalsmuseet er finalist i årets World Architecture Festival Awards i katogorien Kulturbygg - ferdige bygg. Det skjer i konkurranse med internasjonalt anerkjente og talentfulle kolleger som bla a Zaha Hadid Architects, Schmidt Hammer Lassen and Nikken Sekkei.

Dette er første gang, og en ære for oss! Vi skal presentere prosjektet i Berlin i november foran en internasjonal jury. Det gir Romsdalsmuseet i Molde, Norge, en mulighet til å bli kåret til Årets bygning i verden (World Building of the Year)!

Tar opp i seg regionens identitet

Om selv bygget skriver Reiulf Ramstad Arkitekter dette:

Nybygget på Romsdalsmuseet "har blitt en arkitektonisk attraksjon og et skattet landemerke som tar opp i seg en hel regions historie og identiet.  Intensjonen er å la strukturen signalisere sin betydning og funksjon gjennom et arkitektonisk uttrykk, og bruken av steds-spesifikke materialer. Det er tenkt å formidle en åpen og progressiv holdning som gjør mulig en mangfoldig bruk av bygget.

Hele spekteret av perspektiver og aktiviteter vil sikre et bredt publikum, med et museum som blir et levende senter for utforskning av regionens historie, samtidskultur og til og med framtid."

Rbnetts arkitektur-anmelder Thomas Bjørnager var også begeistret for bygget i sin anmeldelse i vår. (Se lenke.)

Han konkluderer sin anmeldelse slik: "bygget selv taler direkte til meg med et klart og tydelig språk. Det skaper minner, bilder og poesi som ikke trenger andres forklaringer eller en bruksveiledning. Det viser styrken i formene og materialene som er valgt. Og det er nok."