Det er gd.no som skriver om politiets møte med påståtte døvstumme dørselgere nord i Gudbrandsdalen. Selgerne bor nå på en campingplass nær Åndalsnes, og skal ha vært aktive blant annet i Dombås-området.

Er tilbake

Mandag kveld fikk politiet melding om at tre døvstumme menn drev med oppsøkende salg av tre- og plastfigurer i Dombås-området. Flere beboere varslet dem om aktiviteten.

Da politiet møtte dem, viste det seg at de både kunne høre og snakke, skriver avisa, som dermed konkluderer med at politiet hadde helbredet dem.

Bor nær Åndalsnes

– Vi snakket med to påstått døvstumme på Dombås, og fikk også melding fra en beboer på Lesjaverk som hadde hatt en tredje mann på døra. De har tilhold på ei hytte nærmere Åndalsnes, og patruljen anmodet dem bestemt om å reise tilbake dit, sier operasjonsleder Alf Harald Rosenberg ved Innlandet politidistrikt til gd.no.

Bakgrunnen til bortvisingen var som følger:

– Det er ikke ulovlig å selge på dørene, men det er noe spesielt å oppsøke eldre folk og utgi seg for å være noe du ikke er for å vekke sympati, sier operasjonslederen til avisa.