Forventningene var store til hva hver av de åtte kommunene Midsund, Aukra, Nesset, Gjemnes, Eide, Fræna, Rauma og Molde skulle komme fram til i forhandlingsmøtet på Scandic Seilet onsdag. Navnet på kommunen blir Molde, hovedadministrasjonen skal ligge i Molde, og kommunevåpenet skal det lages konkurranse om.

Men forhandlingene avdekket at det er store ulikheter i kravene kommunene stiller. Fræna krever forpliktende løfter om at Elnesvågen skal beholde funksjoner kommunen har idag, og få tilført nye fellesoppgaver.

- Vi må ha noe konkret å legge fram for folkemøtene neste uke. Å komme heim og si at alt ordner seg, er ikke godt nok, sa Sofie H. Brekken (Ap) som satt i forhandlingsdelegasjonen til Fræna.

For Frænas forhandlere kompliserte det at Rauma er kommet med i tolvte time. Også Rauma gjør krav på å beholde sentrale tjenestefunksjoner på Åndalsnes.

- Åndalsnes er like viktig senter som Elnesvågen, mente ordfører Lars Olav Hustad.

- Vi frykter at funksjoner Elnesvågen naturlig ville fått som nest største senter, kan havne på Åndalsnes på grunn av den nære avstanden vi har til Molde, sier Fræna-ordfører Tove Henøen.

Kravene den enkelte kommune stiller, ble onsdag ettermiddag samordnet av rådmennene etter at forhandlerne hadde forlatt Seilet.

Torsdag formiddag skal den avgjørende kampen om storkommunen stå. Da kommer spørsmål om penger på bordet, blant annet om kraftkommune es inntekter og eiendomsskatten til Aukra. Det skal også avgjøres hvor mange representanter hver av kommunene skal ha i ei fellesnemnd som skal tilrå hvor kontor, funksjoner og tjesteproduksjon skal legges til. Etter dette blir det trolig klart hvor mange kommuner som til slutt blir med i storkommunen Molde.