Entreprenør Angvik Byggkompani er allerede godt i gang. Et forretningsbygg på nabotomta er kjøpt og revet for å gi plass til Bunnpris sin nye storsatsing i Isfjorden. Adm.dir. Reidar Sandøy i Bunnpris Møre sier at man håper å få tak på nybutikken før jul, og at planen er at Isfjordens nye supermarked skal åpne dørene i løpet av april.

Dobbelt så stor

– Vi måtte gjøre det skikkelig nå for å henge med. Det er på tide å satse i Isfjorden. Den nye butikken blir rundt dobbelt så stor som dagens, med et salgsareal på rundt 1000 kvadratmeter. Bunnpris Møre satser pluss-minus 15 millioner kroner på nybutikken i Isfjorden, sier Reidar Sandøy til Romsdals Budstikke.

Butikkmedarbeider Laila Tokle (63) ser fram til enda et nytt dagligvarekapittel. Hun begynte hos LM Hatlen i 1969. Så ble det Hatlen & Skorge, og siden har det vært flere kjedebytter. Siden 2005 har det vært Bunnpris i Isfjorden. Til våren rykker butikken opp minst to divisjoner i standard og utvalg.

Ny hverdag

– Det er klart vi gleder oss! Kjempestas. Dette blir tipp topp. En helt ny hverdag for oss som jobber i butikken, og ikke minst for kundene. Det blir et langt bedre inneklima og en mye lysere og mer moderne butikk. Et glimrende prosjekt, fastslår Laila Tokle.

Butikksjef Bjørg Brenden deler entusiasmen. – Dette har jeg «mast» om helt siden jeg tok over. Dagens butikk har bare vært klattet på, den har gått ut på dato for lenge siden. Det blir for tungvint og gammeldags. For Isfjorden er dette et svært viktig og riktig prosjekt. Vi måtte modernisere oss for å henge med. Alle våre konkurrenter på Åndalsnes har omtrent nye butikker, sier Bjørg Brenden.

Hun skryter av bygdefolket som i stor grad er lojal mot butikken, selv om det selvsagt er en viss handelslekkasje. Den vil trolig bli langt mindre.

– Jeg er for all utbygging og utvikling i Isfjorden. Vi trenger fornyelse og ny aktivitet. Butikken er livsnerven i bygda. Nå stålsetter vi oss på en litt kaotisk byggeperiode med masse rot og støy. Det tåler vi. Alle er positive, fordi vi vet at det blir en utrolig forbedring om bare få måneder. Det er en drøm som blir en realitet, fastslår butikksjefen.

Reidar Sandøy forteller at man totalrenoverer eksisterende bygg, og bygger på med 500 kvadratmeter i tillegg. Det går fra 1980 til 2017-standard. Det blir også litt ledig næringsareale i den eldste delen av nybygget, der blant annet Astrids Frisørsalong skal inn.

– Målet vårt er at julehandelen skal kunne gå som normalt, selv om det blir stor byggeaktivitet. Kundene vil merke det mer utpå nyåret, men Bunnpris Isfjorden skal etter planen ikke være stengt en dag – utenom søndagene, da, sier han.

Mye turisme

– Vi satser såpass tungt i Isfjorden fordi det er ei stor bygd i utvikling, og lokalbefolkningen fortjener en bedre butikk. De er lojale kunder. I tillegg er det mye fjellturisme i Isfjorden, sommer som vinter. Vi har hatt en fin utvikling i Isfjorden, og vi forventer at den skal fortsette nå som vi bygger helt ny butikk. Forbrukeren vil gjerne handle lokalt, bare de får det de etterspør, fastslår Sandøy.

Han understreker at butikksatsingen også innebærer et oppgradert sentrum i Isfjorden, med langt bedre parkeringsmuligheter og en flott utendørs samlingsplass. Mer som et torg.

– Vi slår flere fluer i ett smekk med dette prosjektet. Det blir en total fornyelse av sentrum i Isfjorden.

Reidar Sandøy er adm.dir. Bunnpris Møre AS. Han er glad for at kundene i Isfjorden snart får ny butikk. Foto: Eirik Heen
Butikksjef Bjørg Brenden strør utenfor butikken. Hun planlegger å holde åpent som normalt i hele ombyggingsperioden. Foto: Eirik Heen
Slik blir den nye Bunnpris-butikken i Isfjorden. Åpning til våren. Foto: Angvik Prosjektering