Det er i hvert fall Kristoffer Eikrem!

Til Rabalderfestivalen 1. og 2. juli tar nemlig trompetisten fra Molde med seg det ni mann store Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists til Reknesparken.

– Vi er en stor gjeng i rare kostymer som virkelig kan lage liv, og det skjer mye underveis, forteller Kristoffer Eikrem.

Bandet ble etablert i 2009 som en hylles til jazzikonet Sun Ra, som også var kjent for sine kostymer.

– Arthur Kay snakker vanligvis på engelsk, men i barneversjonen tagjør han det på norsk, sier Eikrem.

Gjengen har ikke utgitt musikken på plate.

– Vi er et typisk live-band. Men har planer om å lage en podcast, forteller Eikrem, som lover en morsom kveld i parken.

Bredde i programmet

I tillegg presenterer festivalen to andre programposter: Det eksotiske og energiske bandet 9 grader nord og figurteatret Hjem av og med Ida Frisch.

– Da vi så 9 grader nord første gang booket vi dem umiddelbart. På tross av sin korte levetid har de allerede blitt booket til en rekke festivaler i år, blant annet By:larm og Vinjerock, forteller festivalsjef Eivind Fadnes.

– Nå begynner vi å nærme oss den bredden vi ønsker å ha i programmet, med alt fra store rockekonserter, intime figurteateropplevelser og snekkeraktiviteter, sier kunstenerisk leder Tor André Moritsgard.

Fire programposter gjenstår

Fra før er det klart at Razika, Bare Egil, og Aslags Superpopulære Barneshow, samt Amtmann Lehts Døtre, et kjemishow og Trond med hammer’n kommer til Moldes nye barnekulturfestival.

– Fire programposter gjenstår på scene, pluss en del spennende som skal skje utenfor scenene, sier Fadnes.

Festivalen har nå fått hjemmeside, Facebookside og Instagramprofil.

– Tilbakemeldingene har vært utelukkende positive, det er mange som er interesserte i det som skal skje i Reknesparken. Vi gleder oss stort!, sier Fadnes.

Eivind Fadnes. Foto: Bjørn Brunvoll