Gliser bredt

Førstekandidat og eneste Sp-representant på Stortinget fra Møre og Romsdal, Jenny Klinge, gliser bredt når hun får høre tallene.

– Det er suverent. Jeg prøver å være moderat i reaksjonene når det gjelder målinger, men jeg må innrømme at jeg hadde lyst å vise fram bicepsene mine da det kom en fotograf til Stortinget i dag, sier hun og ler godt.

– Nå har det vært så mange gode målinger for Senterpartiet – og de blir bare bedre og bedre ... Så ja, jeg klarer ikke å unngå å smile bredt i dag. Men jeg er fullt klar over at jobben ikke er gjort. Det er valget som teller, og ikke meningsmålingene.

Kan ta mandat

Med 14,1 prosents oppslutning, ligger Sp bare 2,3 prosentpoeng bak Frp. Sylvi Listhaug og Jon Georg Dales parti stuper i popularitet – fra 20,1 ved forrige stortingsvalg, og 21,1 prosent ved forrige måling, til 16,4 prosents oppslutning i dag. Dersom utviklingen fortsetter framover mot høstens valg, vil Sp kunne rappe Frps ene kandidat. Det betyr i så fall at Frp kun får én representant fra Møre og Romsdal (se egen sak), mens Sp får to. Et slikt scenario og denne utviklingen gleder Sp-politikeren fra Surnadal.

– Troverdige over tid

Klinge tror framgangen til Sp er sammensatt.

– Det er ikke bare enkeltsaker, det er en helhet vi presenterer. Vi har vært troverdige over tid på saker som er aktuelle for vanlige folk. Vi jobber for at det skal være mulig å leve godt over hele landet, noe som gjenspeiles i slagordet vårt «Ta hele landet i bruk», forteller hun.

– Det som er spesielt med regjeringa som nå har fått herjet i 3,5 år, er at de jobber og legger til rette for det motsatte – på alle felt. Det gjelder både politireform, kommunereform, sjukehusstruktur og så videre. En av grunnene til framgangen til Senterpartiet er nok at vi blir veldig tydelige hovedmotstandere til den sittende regjeringa, som driver med massiv sentralisering.

– Hva blir strategien for Sp framover – hvor vil dere sette inn støtet for å sikre Geir Inge Lien en plass på Stortinget til høsten?

– Når du ser på årets første måneder, så er Senterpartiet i Møre og Romsdal veldig frampå, og det skal vi fortsette med, sier Klinge.

– Sammen med Geir Inge Lien, Marit Nerås Krogsæter fra Haram (tredjekandidat i Møre og Romsdal – red. anm.) og Henrik Stensønes fra Kristiansund (fjerdekandidat) så har vi har et godt lag. Vi skal stå på sammen og være tydelige for velgerne i Møre og Romsdal.

– Er det bestemte geografiske områder dere skal jobbe opp mot, eller er by og land like viktige for dere?