STJØRDAL: – Jeg ser ingen ting i veien for at ungdomsskytterne i Romsdal og Nordmøre kunne møtes til samlinger å gjøre noe sammen. Det er viktig å skape et miljø der alle trives og ønsker å være, sier Marte Torvik fra Reinsfjell. Det sier 27-åringen som tidligere var en svært lovende DFS-skytter, men som de seneste årene har brukt mye av tiden på utdannelse og ”coaching” av elevene på skytelinja på Meråker.

– Nå har jeg bodd i til sammen 11 år på Meråker og er ferdig utdannet adjunkt. Det betyr at jeg igjen har muligheten til å tenke litt på egen karriere. Det jeg opplevde her i dag ga mersmak, men jeg vet at vegen er lang om jeg vil kjempe helt i fremste rekke. Men lysten er der, innrømmer Marte.

Hun stoppet på 241 poeng på bane da fjerdeklassingene gjennomførte sin skyting i går. Helt i fokus kom hun da hun fikk anvist 99 poeng med fire sentrumstiere på 10-skudden.

– I siktet så det urolig ut og jeg hadde ingen tro på at det skulle bli en så god serie. Derfor gikk jeg bort til Marie Asbjørnsen, som jeg hadde som elev noen år tidligere for å se på hennes anvisning. Da jeg kom tilbake, så jeg min egen serie på 99-poeng, sier Marte.

Som profesjonell trener og med et erfaringsgrunnlag som få andre har, hvilke tanker gjør hun seg i forhold til aktiviteten i Romsdal?

– Jeg tenker litt tilbake da jeg selv var på samlagslaget for rekrutt- og juniorskyttere på Nordmøre. Den gang ble de fire som skulle skyte på laget invitert til middag i forkant. I dag blir alle skyttere under 25 år invitert til middag på skyttercampen. Det blir dekket langbord og alle som er tilstede blir en del av miljøet. De føler tilhørighet, selv om de ikke deltar så mye ellers.

– En annen ting som er veldig viktig er å skape miljø blant foreldrene. En viktig faktor er å reise på de samme stevnene og investere tid i skyttermiljøet. Det gjelder for ungdommene, men også for de foresatte, sier Marte Torvik.