– Vi er det største Fremskrittsparti-fylket i landet, slik har det vært i årevis. Nå står vi sterkere enn noen gang. Det var god stemning på fylkesårsmøtet i fjor, i år blir det enda bedre, sier Frank Sve til Romsdals Budstikke.

Topptungt

Rundt 100 personer er ventet til årsmøtet på Union i Geiranger. Blant disse er de to statsrådene Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale, som har markert seg sterkt i regjeringa.

Da ny kabal skulle legges var det aldri på tale at noen av disse to skulle ut. De åpnet igjen for stortingsplass for Knut Flølo og Jan Steinar Engeli Johansen.

I tillegg kommer påtroppende fylkesmann Harald Tom Nesvik til årsmøtet. Nåværende fylkesmann Lodve Solholm er invitert som æresmedlem i partiet, men han blir ikke til stede på årsmøtet.

Frank Sve sjøl har rundt ti års fartstid som fylkesleder, både han og nestlederne er innstilt gjenvalgt av valgkomiteen.

Gjennomslag

Frp fikk sin #metoo-sak årevis før dette begrepet var oppfunnet. Nå har dette rammet andre partier knallhardt.

– Så vidt jeg vet har vi ikke hatt noen #metoo-saker i Møre og Romsdal. Vi er mer opptatt av samferdsel og andre viktige saker for vårt fylke, og her har vi virkelig fått gjennomslag, sier Frank Sve.

Han opplyser at Møre og Romsdal Fremskrittsparti nå har 1315 medlemmer, stadig nye yngre medlemmer kommer til. Fylkeslaget har to æresmedlemmer.

Ved siden av Lodve Solholm er dette Arve Hans Otterlei fra Fræna. Han har vært med siden partiet ble stiftet.