Ragnhild Mowinckel kjørte inn 0.03 sekunder bak Viktoria Rebensburg, til sin første andreplass i verdenscupen. Dette er Ragnhilds beste prestasjon noen sinne. Rival-jenta jublet umiddelbart etter at hun kom i mål etter å ha kjørt en solid andreomgang fra lederposisjon.

Vi oppdaterer saken etterhvert!

Etter første omgang var dette status:

Ragnhild Mowinckel kjørte raskest av samtlige i første omgang av verdenscuprennet i storslalåm i italienske Kronplatz tirsdag. Mikaela Shiffrin kjørte ut.

Mowinckel kjørte en strålende omgang og hoppet opp og ned av glede i målområdet etter å ha kjørt inn åtte hundredeler foran hjemmehåpet Marta Bassino. Tyske Viktoria Rebensburg følger ytterligere ett hundredel bak på tredjeplass.

Mowinckel ledet allerede på første mellomtid og fikk deretter opp grønne tall gjennom hele løypa. Etter målgang kunne det se ut til at Molde-jenta knapt trodde det hun så.

Nina Haver-Løseth lyktes ikke like godt som landslagskollegaen med sin første omgang. I mål var Spjelkavik-jenta slått av Mowinckel med 1,88 sekunder.

Kristin Lysdahl kjørte ned til 22.-plass fra startnummer 27. Hun var slått med drøyt to sekunder av Mowinckel.

Mowinckel har kun én gang tidligere vært på seierspallen i verdenscupen. Det skjedde i super-G-rennet i franske Val d'Isère 16. desember i fjor. Nå har hun en mulighet til å kopiere den bedriften.

Amerikanske Mikaela Shiffrin var den store favoritten foran tirsdagens renn, men akkurat som i super-G-rennet i Cortina søndag kjørte hun ut. 22-åringen kom på innerski og skled ut av løypa.