I et leserinnlegg i Romsdals Budstikke i dag går den tidligere redaktøren, journalisten og samfunnsdebattanten Egil Ulateig i Lesja til frontalangrep på Raumas ordfører, Lars Olav Hustad. Ulateig skriver at Hustad ved å delta i folkemøtet på Bjorli viser dårlig og uansvarlig håndverk. Ulateig trekker i innlegget også sammenlikningen mellom Russlands president Vladimir Putin og ordfører Hustad.

«Putin erklærte at han ikke hadde noen interesse av Ukraina, og dominerte plutselig svære områder. Hustad har, på vegne av kommunen, uttalt at ingen av alle de frierføttene han går på, fører oppover Romsdalen til Lesja», skriver Ulateig.

Invitert av bygda

Ordfører Lars Olav Hustad sier til Romsdals Budstikke at han møter på Bjorli fordi han har blitt invitert.

– Jeg har fått en invitasjon fra bygdelaget på Bjorli og Aslak Enstad. Spørsmålet var om jeg kunne fortelle hva Rauma har gjort i kommunereformarbeidet. Det svarte jeg ja til.

– Rauma kommunestyre her ikke Lesja som noe alternativ for kommunesammenslåing?

– Nei. Det har aldri kommet noe forslag i kommunestyret i Rauma om å forhandle fram noen avtale med Lesja.

– Åpner deltakelsen din på Bjorli for at Rauma nå inviterer Lesja inn i kommunedebatten?

– Nei, dette har ingen ting med Lesja å gjøre. Rauma og Lesja er ikke tema. Folkemøtet har med Bjorli å gjøre. Det er innbyggerne på Bjorli som på sjølstendig grunnlag må vurdere hva de ønsker i framtida, uavhengig av kommunereformen, sier Hustad.

– Egil Ulateig trekker i et leserinnlegg sammenlikningen mellom Putin og deg når det gjelder å blande seg inn i naboens forhold. Hva tenker du om det?

– Når slike sammenlikninger settes fram, må det stå for Ulateigs regning. Jeg debatterer gjerne med ham, men debatten må foregå på et anet nivå enn Ulateig legger opp til i innlegget.

– Ulateig viser til en uttalelse du har kommet med, om at «Personlig synes jeg Bjorli er attraktiv». Hvordan skal den uttalelsen forstås?

– Jeg svarte på et direkte spørsmål fra en journalist i lokalavisa Viggja hva jeg syntes om Bjorli. Da svarte jeg det samme som antakelig alle andre også synes om Bjorli; bygda er attraktiv. Jeg har seinere presisert både i avisa GD og overfor NRK Hedmark og Oppland at kommunereformen i Lesja ikke er mitt anliggende, sier Lars Olav Hustad. Rauma-ordførere ønsker å presisere følgende:

– Jeg er invitert til møtet på Bjorli. I samarbeid med ordføreren i Lesja, Mariann Skotte, er vi enig om å møtes på Bjorli søndag, sier Hustad.