MOLDE: – Vi er positive til Sjøfronten, men minner om hva arkitektstudentene som analyserte Molde for noen år tilbake sa om byen: Det er flere tomme plasser enn det er folk. Jeg føler prosjektet ikke er ferdig utviklet ennå, sa Sæther da investeringsramma på 130 mill. kr for Sjøfronten del 1 ble behandlet i formannskapet.

Mer næringsliv

Politikerne usikre på om planene skaper mer aktivitet Plan- og utviklingsutvalget var tirsdag på befaring for den nye Sjøfronten.

Ap-politikeren var skeptisk til lite innhold på nedre torg og bortfall av kiosk og toaletter slik det er på plassen i dag.

– Må vi videreføre bare det samme fra rådhusplassen? Kan vi ikke bruke mer av pengene fra området vestover og gjøre mer ut av nedre torg? spurte Sæther, som likevel stemte for.

Terje Tovan (BOR) etterlyste mer fokus på hvordan handelsstanden kan bli en integrert del av det nye torget og sjøfronten:

– Jeg så det sjøl da jeg drev galleri i Storgata: Turistene som kommer vil gå langs kaia, men der er det nesten bare garasjeporter. Slik nedre torg er planlagt, er det for sterilt. Steinskulpturer alene skaper ikke liv – det er handel som drar folk dit! Se bare på steinen utenfor Dahl-gården, sa Tovan.

– Viktig for distriktet

Høyre, som har hatt Sjøfronten som en kampsak i mange år, er lite interessert i omkamper.

– Ut ifra skissene jeg har sett skal det legges godt til rette for kommersiell aktivitet ved at de kan trekke sin aktivitet ut på torget. Nå må neste etappe av Sjøfronten gjennomføres. Byen, og nabokommunene, trenger dette, sa Torgeir Dahl.

Forsvarte tegninger

Kommunalsjef Eirik Heggemsnes forklarte hvordan det er tenkt at nedre torg skal være.

– Dagens areal skråner nedover, så for å skape gode møteplasser, legges det opp til tre horisontale platå på hver side av fontenene, til sammen seks platå, forklarte Heggemsnes og viste fra en splitter ny skisse som kommunen har fått laget.

– Det er ikke leikeapparat eller sandkasser, men andre ting som for eksempel sjakk eller aktiviteter som kan byttes ut. Vi tror aktivitet kan skapes her, sa Heggemsnes til politikerne.

Sjøfronten del 1 (først byggetrinn er kaia i vest, deretter nedre torg) kan påbegynnes etter sommeren om kommunestyret godkjenner saka 20. april.

Glad: – Sjøfronten har vært en hjertesak for Høyre, påpekte gruppeleder Gerd Marit Langøy da hun uttrykte partiets støtte.re-gruppeleder Gerd Marit Langøy Foto: Bjørn Brunvoll