Men innbytter Flavia Woldstad Screpanti doblet ledelsen to minutter før full tid og trygget seieren.

- Kjekt med første scoringa i 2. divisjon og kjekt med seier i den første hjemmekampen. Vi ble litt slitne etter hvert, og Herd var nær utlikning noen ganger, innrømmret målscorer Nora etter kampen.

Rask og målfarlig

Ungjenta fra Harøya kom til MFK foran denne sesongen, og går siste året på ungdomsskolen hjemme. Hun fylte 16 år for bare to måneder siden, men står fram som et stort talent – med stor hurtighet og målteft. Hun har 8,3 som personlig rekord på 60-meteren og ble fylkesmester på distansen i skolefinalen i fjor.

- Jeg spilte for Gossen og for samarbeidslaget med Træff i fjor, før jeg meldte overgang til MFK. Nå er jeg i Molde og trener med laget to og tre ganger i uka, forteller Nora.

Flott MFK-angrep

Ledermålet hennes kom etter 17 minutters spill og var resultatet av et flott MFK-angrep. Malene Husøy vant ballen på høyresida, spilte fram til Emma Stølen Godø, som la perfekt inn foran mål. En liten stuss bakover fra Julie Belden Rasmussen «serverte» ballen til Nora Harnes Håheim, som på direkten satte ballen i mål.

Nora hadde to-tre gode sjanser til i kampen, men da satt ikke avslutningene like godt.

Herd kom sterkere

Herd lyktes bra med høyt press innledningsvis, men utover i første omgang var det hjemmelaget som førte kampen spillemessig og som skapte målsjansene. I andre omgang sto Herd mye tøffere i duellene og satte MFK-forsvaret under press mange ganger, spesielt i dødballsituasjonene.

Den største Herd-sjansen kom et kvarter før slutt, da Birgitte Bjørlykhaug skjøt fra god posisjon, men MFK-keeper Sandra Rød Ask leverte ei praktredning og fikk slått ballen utenfor. Det var fortsatt bra trykk i noen av MFK-angrepene, men bevegelsene og presisjonen var dårligere i laget da.

Trygget ledelsen

To minutter før slutt fikk imidlertid innbytter Flavia Woldstad Screpanti roet MFK-nervene da hun satte inn 2-0-scoringa. Malene Husøy sto for et praktfullt dribleraid og forarbeid til scoringa.

- Vi var virkelig under hardt press en periode, og skal være glad for at vi holdt unna. Herd-laget er fysisk robust og det ble en slitekamp etter hvert, sa MFK-trener Morten Kristiansen.

Dette er to av lagene man tror vil blande seg inn i toppstriden denne sesongen. MFK-damene fulgte Fortuna Ålesund til døra i fjorårets serie, men måtte nøye seg med andreplassen da. Fortuna kom til kort i de påfølgende kvalifiseringskampene sist høst og er dermed en av de tøffeste konkurrentene til MFK også denne sesongen.

- Herd og MFK har mange likheter, begge klubbene har stor bredde på jentesatsinga og høster fruktene av egen rekruttering, slår Morten Kristiansen fast.

Sentrale spillere borte

Hanna Lyche og Mari Wenaas er blant de sentrale spillerne som er borte fra fjorårets MFK-lag, men Kristiansen mener at laget ikke er svekket. – Vi har lavere snittalder i år, men mange av spillerne har tatt nye steg. Og vi har noen virkelig lovende ungjenter, sier MFK-treneren, og tenker ikke minst på Ida Hasselgård (15) og målscorer Nora Harnes Håheim.

MFK vant 5-1 borte mot Orkanger i serieåpninga sist helg, og Herd imponerte med 8-0-seier i hjemmekampen mot Byåsen 2.