200 harøyinger med ordfører Oddvar Myklebust i spissen hadde møtt fram da Frøydis og Jan Ove Husøy i Klatregruppa i Harøy idrettslag kunne presentere den imponerende klatre- og buldreveggen som nå pryder en hel endevegg i idrettshallen.

Den offisielle klippinga av snora, for anledninga et klatretau, ble gjort av klatreveteranen Oskar Mork (82) fra Molde og en ung klatrer fra Harøya, Niklas Hansen (15).

– Frøydis og jeg begynte med klatring for to år siden. Det ble etter hvert mye klatring i fjellet og innendørs. Etter å ha holdt på ei stund, kom vi på at det hadde vært greit med en klatrevegg på Harøya, så vi også kunne klatre uten å måtte reise bort hver gang, forteller leder i Harøy klatregruppe, Jan Ove Husøy til Romsdals Budstikke.

– I et folkemøte mars 2017, om de unges oppvekstvilkår på Harøya, var det ønskelig med noen andre tilbud enn de som var her i dag, gjerne for å sysselsette unge som ikke fant seg til rette med de tilbudene som var. Vi tenkte at da kombinerer vi vår egen interesse for klatring, med det ønsket – og laga en detaljert plan på hvordan vi skulle få til en klatrevegg. Samtidig stifta vi klatregruppe med styre, som uavhengig undergruppe i Harøy Idrettslag, sier Jan Ove Husøy.

Dermed var prosessen i gang, og nå står en 21 meter lang og 12 meter høy klatrevegg pluss store areal for buldring klar til bruk.

– Vi fikk kjemperespons fra Sparebanken Møre avdeling Harøy, Gjensidigestiftelsen og en rekke andre sponsorer. Dette sammen med spillemidler, velvilje fra Sandøy kommune, Harøy Idrettslag og stor dugnadsinnsats, gjorde det mulig å planlegge og bygge klatreveggen på vel et år, sier Jan Ove Husøy. Klatregruppa har også kjøpt inn utstyr for utleie, og ønsker alle som har lyst til å prøve klatring om å ta kontakt og komme innom klatreveggen i I. P. Husehallen på Harøya.

Klatreveggen er levert og bygget av Topp 30 / Entreprise.