Vestnes: – Det er en invitasjon til å støtte en uavhengig valgliste for Vestnes ved kommunevalget i 2019, sier Geir Stokkeland.

Det tidligere Arbeiderparti-medlemmet har tidligere vært kritisk til hvordan Møreaksen-planene ser ut for Vestnes. Nettopp motstand mot Møreaksen er et av hovedpunktene i den nye kampanjen.

Tydelig standpunkt

– Nesten alle de bestående partier har delte meninger om Møreaksen. Det er ikke noe poeng i å sitte i et parti man ikke er trygg på, da er det bedre med en liste med et tydelig standpunkt mot Møreaksen sånn den ser ut for Vestnes, sier Stokkeland.

Han synes det politiske miljøet i Vestnes overvurderer sin påvirkningskraft inn mot Nasjonal Transportplan.

– Det er veldig vanskelig for små kommuner som Vestnes å påvirke denne prosessen. Statens vegvesen sine avgjørelser vil være avgjørende. Derfor mener jeg det politiske kollektivet i Vestnes har et for rosenrødt syn på at de får være med å påvirke, sier han.

– Protest mot det bestående

Andre fokusområder «Sammen for Vestnes» jobber for er blant annet en rettferdig geografisk representasjon i kommunestyret, ingen flere skolenedleggelser og bedre drift av offentlig helsesektor.

– Det er en protest mot det bestående, som henvender seg til folk som ikke føler at de hører heime i noen av de eksisterende partiene. Sånne lister som dette kommer og går, men forhåpentligvis kan det ende med en viss grad av innflytelse den neste fireårsperioden, sier Stokkeland.

– Langvarig prosess

Mot slutten av underskriftskampanjen står det «Vi ønsker å bidra til et godt, samarbeidende og ansvarlig politisk klima for positiv utvikling av Vestnes som sjølstendig kommune.»

– Dette er en langvarig prosess, men responsen jeg får gjør at det virker som det er behov for dette. Samtidig er det ofte sånn at det er lett for folk å gi støtteerklæringer, mens det sitter lengre inne å faktisk skrive under på kampanjen, forteller han.

105 underskrifter

Han vet nøyaktig hvor grensa går for suksess i dette prosjektet.

– Det trengs 105 underskrifter, minimum to prosent av de stemmeberettiga ved forrige valg. Det er slett ikke sikkert dette går i det hele tatt, men nå får vi se om innbyggerne i Vestnes er fornøyd med det bestående eller ønsker seg noe nytt, sier Geir Stokkeland.