Fortsatt er hun levende engasjert i samfunnet og kulturlivet, og nå særlig som en talsperson for eldresaken.

– Når du skal avslutte livet, skal det være med verdighet, jeg vil ikke til Midsund, jeg vil ikke til Eidsvåg, jeg skal være her i byen, der jeg har bodd. Du må få plass der du har hørt til, og du må få enerom. Det er lenge siden Stortinget bestemte det, sier Bitten.

«To pene kavalerer» på Facebook

Det er i den nyeste episoden av Hør på henne at Bitten forteller sin livshistorie - og at det å bli 85 år har to sider – minst.

– På en måte er jeg stolt over at jeg har blitt så gammel. På den andre siden er det lite framtid igjen. Av og til blir det litt stusselig, forteller Bitten, før hun forteller at hun har «to pene kavalerer» som har dukket opp på Facebook – og at de antagelig ikke er klar over alderen hennes.

Stilte ikke som ordførerkandidat

Bitten forteller også om hvorfor hun valgte å bli lektor, og hva som er det viktigste hun har forsøkt å lære de flere tusen elevene hun har hatt gjennom 40 år som lærer i religion, psykologi og film på Molde vgs - dit hun ble headhuntet av rektor Rypdal.

Er gjest i podkast: Bitten Linge har mye humor, og byr på flere gode historier i podkasten Hør på henne. Foto: Bjørn Brunvoll

Hun forteller også om valget om å ikke få barn, om hvordan hun fortsatt kan snakke med sin kjære mann Helge som døde for ti år siden – og om hva som gjør livet meningsfullt i dag.

Det blir også snakk om hvorfor Arbeiderparti-politikeren Bitten ikke stilte som ordførerkandidat da hun hadde sjansen - og hva hun synes om at Molde fortsatt ikke har hatt en kvinne som ordfører. Selv fikk hun to perioder som varaordfører.

Bitten forteller dessuten om hva hun håper skal bli hennes ettermæle.