Klesdesigner Trude Nistad står bak kjente Molde-kolleksjoner som Panorama og Oskar Sylte. Mens hun tidligere hadde eget merke og butikk, er hun i dag ansatt som klesdesigner hos Aandahls.

Ville ikke vært tilstanden foruten

Da hun var 30, hadde hun fått to barn og startet eget firma. Samtidig hadde hun en mann som reiste mye. Til slutt rant det over, og etter en åtte måneder lang utredning fikk hun ADHD-diagnosen hun hadde mistenkt i mange år.

I podkasten Hør på henne forteller hun hvordan riktig medisin har forandret livet hennes. Og til tross for utfordringene som følger med, at hun ikke ville vært ADHD-en foruten.

Hør episoden her:

– Da hadde jeg ikke vært meg selv. Den er en del av meg. Den blir jo ikke borte med medisinen. Og når du trenger det lille ekstra, og er våken på tredje døgnet fordi du har en deadline på en kolleksjon, og det kommer 700 stykker inn i en brusfabrikk, da er det den som gir den ekstra given, forklarer Trude Nistad, som ofte får spørsmål om tilstanden av foreldre med barn og unge som har fått ADHD.

Trude har også dysleksi, noe som ble oppdaget forholdsvis seint på barneskolen. Men som med mange andre i hennes situasjon, lærte hun seg teknikker for å takle det også, forteller hun.

Leken og nysgjerrig

Trude forteller at hun sa hun ville bli klesdesigner allerede da hun var sju-åtte år, og at hun sydde sin første kjole da hun var ti. Det var bare ett problem med den: Hun glemte å sy åpning, så den var umulig å komme inn i den.

Videre forteller Trude om sin driftige familie, som har startet virksomheter i flere generasjoner tilbake, og om hvordan hun opplevde det som pårørende da moren ble rammet av slag.

Hun snakker også om da hun møtte samboeren Petter Rudi, og om det spesielle funkishuset i Molde sentrum de kapret før det ble lagt ut på markedet.