– Til høsten har NLM (Norsk Luthersk Misjonssamband) drevet Torvikbukt barnehage i 40 år. Vi var den første barnehagen i Gjemnes, og har holdt til i Torvik bedehus, sier styrer gjennom snart 18 år, Annlaug Engen Orset ved Torvikbukt barnehage i Torvikbukt sentrum.

– Møter økende plassbehov

Sanitæravdelingen får et nødvendig løft, lekearealet blir utvidet, garderobene og lagerplassen blir forbedret, nytt ventilasjonsanlegg kommer på plass, og personalet skal få langt bedre arbeidsforhold i form av større personalrom, arbeidsrom og mer lydtette kontor.

– Vi gleder oss til å ta i bruk nye, flotte lokaler. Gjennom oppgraderingen møter vi et økende behov for plasser. Vi er den eneste barnehagen i Torvikbukt, og vil få fire til seks flere plasser etter renoveringen. Lokalbefolkningen bruker oss, i tillegg til at Gjøco trekker folk til bygda. Det er en del østeuropeiske ansatte som bruker barnehagen, sier Orset.

– Mange som bryr seg

Styreleder Gjermund Sørli har sin siste av fem barn i barnehagen nå. Han er også innleid snekker i prosjektet der Prebo Bygg AS er entreprenører. Det er NLM-barnehagene AS som gjør investeringen på nær fire millioner kroner.

– Dette er en sårt tiltrengt modernisering. Det er flott at de ansatte får de fasilitetene de fortjener, og at ungene får mer barnehage enn bedehus å gå i, sier Sørli.

Orset blir helt rørt ved tanken på at ansatte og barn skal få en helt ny hverdag. Sørli og Orset forteller at barnehagen har en spesiell plass i bygda, og peker på murene til det som skal bli en lekehytte på uteområdet.

– Lekehytta er en minnegave fra en dame. Det er mange som bryr seg om barnehagen, sier Sørli.

Ros til skytterlaget

I byggeperioden har de 27 barna og åtte-ni ansatte tilhold i Reinsfjell Skytterlags skytterhus en liten kjøretur fra barnehagen. Orset forteller om stor velvilje fra skytterlaget for å legge til rette for midlertidig barnehagedrift i huset. 9. april var datoen de flyttet inn i skytterhuset, målet er å komme tilbake til barnehagen før nytt barnehageår starter i midten av august.

Maurtue

Karin Sofie Blekken (5) og seksåringene Andreas Apold Lillebø og Maria Ustad Orset har hatt fine år i Torvikbukt barnehage, forteller de.

– Hvorfor har dere barnehage i skytterhuset?

– De bygger på barnehagen så den blir større, sier Andreas.

– Det er så mange unger! slår Maria fast.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TRIVES I SKYTTERHUSET: Karin Sofie Blekken (5, f.h.), Andreas Apold Lillebø (6) og Maria Ustad Orset (6) har hatt kjekke måneder i skytterhuset som eies av Reinsfjell Skytterlag. Foto: Rigmor Sjåstad Hagen

Maria forteller at hun har en lillesøster som skal begynne i den nyrenoverte barnehagen når den står klar. Karin Sofie synes det er veldig kjekt å gå på barnehage i skytterhuset, men synes det er litt dumt at hun begynner på skolen når nybarnehagen er klar.

– Hva gjør dere på barnehagen her på skytterhuset da?

– Vi pleier ofte å gå i skogen. Der har vi funnet en fin maurtue, forteller trioen.