Rauma Næringslag etablerte i 2014 Etablererprisen for å sette fokus på viktigheten av at nye arbeidsplasser skapes. Vinner av Etablererprisen 2016 er Hotell Aak som eies av driverne Kristine og Odd Erik Rønning sammen med Andreas Landmarks Eftf AS.

Glade vinnere

- Jeg var kjempeglad bare over å bli nominert. Jeg trodde ikke vi ville vinne, sier Kristine Rønning til rbnett like før prisen formelt ble overrakt under Raumakonferansen.

- Det er veldig inspirerende at man har blitt lagt merke til og det føles som et godt klapp på skuldra og at man har gjort noe rett, legger mannen Odd Erik Rønning til.

- Det er tøft  å starte opp noe. Man sitter ikke akkurat og drikker champangne hver dag. Det er hardt arbeid, og dette gir motivasjon til å fortsette, fastslår Kristine.

Medlemmer foreslo

Næringslaget brukte i år sine medlemsbedrifter til først å komme med forslag på etablerere, for så å være med å stemme fram hvem som skulle få prisen. Det var veldig god deltakelse fra medlemsbedriftene i avstemminga, opplyser Rauma Næringslag i ei pressemelding.

Årets prisvinner høster mange lovord for at de leverer mat- og vertskap i særklasse i kombinasjon med opplevelsesbasert naturglede.

Kvalitet

Hotell Aak ble etablert i 2013. Rauma Næringslag trekekr fram at driverne har hele tiden lagt vekt på kvalitet i mat og vertskap. De ønsker at det skal være en opplevelse hver gang gjesten kommer til Aak. Hotell Aak viser også at de fyller kriteriet i Etablererprisen ved å tenke nytt. De har utviklet teambuildingskonseptet Aak Challenge, de arrangerer egne temahelger og de satser på bruk av el-sykler opp Trollstigen.

- Rauma Næringslag ønsker gjennom denne utmerkelsen å løfte frem de som tar sats og legger ned en stor innsats for å øke næringsvirksomhet og slik gi Raumasamfunnet et bredere tilbud, sier styreleder i Rauma Næringslag Lars Stenerud. Det var nettopp det våre forfedre gjorde for en, to eller tre generasjoner siden, og som nå gjør at vi har mange gode bedrifter i kommunen vår.

Rauma har satt seg mål å skape 300 nye arbeidsplasser i løpet av en tiårsperiode, og  75 nyetableringer per år.

- For å klare dette trenger vi at noen går foran og viser at det å satse både er lønnsomt og givende, uttaler næringslaget.