– Det er et tøft og vanskelig spørsmål. Når folk spør meg om det for første gang nå, må jeg svare ærlig, at det går ikke så bra. Jeg har det ekstremt tøft. Men så er jeg også takknemlig for at kroppen og hodet fungerer, sier Stine Moen Nilsen.

Et umulig valg

Samtidig som mastergradstudenten fra Molde har hatt stor sportslig suksess i CrossFit-boksen, toppet med VM-tittel fra Canada i oktober, har hun hatt det svært vanskelig på hjemmebane.

Historien om hvordan hun mistet begge foreldrene før hun fylte 30 har hun fortalt til flere medier; i Romsdals Budstikke, så i Nidaros og til TV2.

Det er nå tre år siden pappa Per Tormod døde. I vår ble hun og familien hardt rammet igjen, da mamma Tove helt plutselig ble alvorlig syk. I flere dager svevde familien mellom håp og fortvilelse mens Tove var innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim. Midt oppe i det hele skulle Stine kvalifisere seg til VM i Crossfit i Berlin.

Hun bestemte seg for å dra, til tross for at moren lå dødssjuk på St. Olavs.

– Det var et umulig valg. Men jeg hadde lagkamerater som var avhengige av meg. Når det gikk som det gikk, er jeg glad for det. Hun ville ønsket det, hun hadde ikke blitt blid hvis jeg ikke hadde reist, forteller den ferske verdensmesteren, som er gjest i RB-podkasten Hør på henne.

Arvet sjukdom

I episoden kommer det fram at hun synes det hele er uvirkelig, og at hun fortsatt befinner seg i en sjokkfase.

– Hvilke reaksjoner har dere fått på åpenheten?

– Vi har bare fått positive kommentarer. Jeg får også meldinger fra andre, det er jo ikke mange som har mistet begge foreldrene, men noen som har mistet en mor, far eller bror, så har vi holdt dialogen. Det har hjulpet meg å prate, sier Stine, som også har fått vite at hun har en kronisk sjukdom.

I studio: Det blir både tårer og latter når Stine Moen Nilsen forteller sin historie i Hør på henne. Foto: Vidar Ryther Myklebust

– Begge mine foreldre levde med det. Men de klagde aldri. Selv har jeg hatt mistanke om det i mange år. En uke før NM fikk jeg det bekreftet. Jeg har en kronisk sjukdom som jeg må leve med resten av livet, sier Stine, og legger til:

– Men jeg skal vinne over den!

Episoden er åpen for alle. Du hører den i spilleren øverst i saken, eller alle andre steder der du hører podkast, som Spotify, Itunes etc.