Klokka 13.30 torsdag ettermiddag rykket politiet ut etter at to personer ble funnet døde på ei adresse øst for Molde sentrum. Det var en eldre mann og ei eldre kvinne som ble funnet.

Politiet bekrefter fredag ettermiddag at personene som ble funnet døde var skutt, og at det ble funnet et våpen i boligen.

– Det er all grunn til å tro at det er beboerne i boligen som er funnet døde. Vi etterforsker omstendighetene rundt hendelsen, men ut fra etterforskning så langt, er det ikke holdepunkt for at andre enn de avdøde har vært i boligen, sier politiinspektør Anders Skorpen-Trøen i Møre og Romsdal politidistrikt.

Etterforsker saken: Politiinspektør Anders Skorpen-Trøen. Foto: Sigrun Lossius Meisingset

Personene er foreløpig ikke endelig identifisert. Sikker identitet og dødsårsak vil bli fastslått gjennom obduksjon over helga.

Kriminalteknikere kom til huset i 15.30-tida torsdag, og jobbet utover kvelden. Et større område i nabolaget ble sperret av.

Skorpen-Trøen ønsker ikke å si noe om politiets hovedteori, men foreller at de jobber videre med rundspørringer i nabolaget og vitneavhør.