Åknes/Tafjord beredskap har beredskapsoppgaven for de rasutsatte fjellpartiene i Møre og Romsdal. De ser særdeles mørkt på muligheten for at politimesteren for Møre og Romsdal skal sitte i Kristiansund. I en høringsuttalelse skriver de at "en etablering av politimesteren i Kristiansund er et utenkelig tema for dem".

Krever møter

- Dette vil sette et årelangt arbeid og oppbygging av beredskapssystem i fare.

Rasovervåkerne, som har Mannen og Åkneset i i Storfjorden som viktigste overvåkingsobjekt, vil kreve å møte statsministerens kriseteam, justisministeren og direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap dersom man skulle finne på å velge noe annet sted enn Ålesund for politimesteren.

- En relokalisering for 110 samt politiets ledelse og styringsledd ut av vår teig er svært negativt for beredskapen til et av landets mest alvorlige trusselområder og beredskapsområder, skriver selskapet som også frykter at 113-funksjonen blir satt i spill.

Politimesteren "eier" ansvaret

De mener politimesteren har en helt sentral rolle i Åknes-scenariet.

- Det er politimesteren som "eier" ansvaret i det øyeblikket fjellskredet begynner å akselerere. Det vi har sett rundt Mannen  i Romsdalen er bare en liten hendelse i forhold til en rell situasjon ved Åkneset.