Temperaturen har falt i romsdalsregionen – og ifølge yr.no skal den falle ytterligere. På de høyeste fjellene har det også kommet noe snø. Det er likevel langt unna skisesong her.

Du trenger imidlertid ikke reise så langt for å ta de første stavtakene for vinteren.

Dombås har åpnet

På Dombås skiarena melder arenasjef Jon Linderud at rundt tre kilometer med langrennsløyper er åpnet.

– Alle er hjertelig velkommen til Dombås for å trene i løypene, sier Linderud, som regner med mange romsdalinger vil ha kort veg fra hyttefeltene på Bjorli.

Dombås Skiskyting melder om fem minusgrader og 15 centimeter med nysnø.

«Tråkkemaskina har akkurat kjørt løyper» skriver de på sin Facebook-side onsdag klokka 14.

Oppdal også

Ifølge opp.no er også de første langrennsløypene på Oppdal nå åpnet. Tråkkemaskina gikk onsdag formiddag, og ved Skarvatnet på Oppdal melder flere skigåere om perfekte løyper.

På grunn av en feil med GPS-en i tråkkemaskina, er ikke de nypreparerte løypene registrert på skisporet.no, men sjåføren skriver på sin egen Facebook-profil at han har kjøpt opp løyper «fra parkeringsplassen på Skaret til høgste Skaret t/r». Han melder om opptil 50 centimeter med snø og to minusgrader.

Alpint

På Bjorli Skisenter åpnet de nedre del av lysløypa sist lørdag, og melder om en blanding av kunstsnø og naturlig snø i alpintbakkene.

På Oppdal Skisenter har de planlagt åpning i Vangslia helga 19.–20. november. Stølen og Hovden åpnes først til julehelga. Kunstsnøproduksjonen startet tirsdag, og det har også her kommet en del naturlig snø de siste døgna.

– Alle er hjertelig velkommen til Dombås for å trene i løypene, sier arenasjef Jon Linderud ved Dombås skiarena. Foto: Privat