- Det står mitt navn, men det er hele teamet i Gimpville som blir hedret. Vi er en gruppe på rundt 20 som jobber tett sammen, sier Lars Erik Hansen, produsent for visuelle effekter (VFX Supervisor) i selskapet.

Takket gutta på kontoret

Prisen, som er en talentpris, ble delt ut for tredje gang under en tilstelning i Oslo torsdag.

- i fjor vant vi Amandaprisen, Gullruten og Gulbrandsen (fagpris i reklamebransjen). Da takket jeg alle andre, kunder og partnere, men ikke gutta på kontoret. Så i går takket jeg bare dem, humrer Hansen.

- Hvor gjev er denne prisen?

- Jeg vil ikke rangere. Det er veldig gøy og stas å få anerkjennelse.

- Hva skal prispengene brukes til?

- Det vet jeg ikke helt ennå. Men det blir noe som alle kan ha glede av, sier Hansen.

Fra Bølgen til Skjelvet - og til utlandet

Gimpville står i samarbeid med andre leverandører bak storfilmer som Trolljegeren, Max Manus, Kon-Tiki og Bølgen.

- Bølgen er det prosjektet vi har utviklet oss mest på til nå. Det er viktig med slike prosjekt, slik at vi kan drive med forskning, sier Hansen.

- Hva er Gimpvilles spesialitet?

- Vi har nok fått et forsprang på simulering, og vann-simulering. Det gjør at vi nå får oppdrag fra utlandet. Nylig bidro vi på en sør-koreansk film, som er sett av utrolige 13 millioner. Ellers jobber vi hele vegen med å få ting det ikke går an å gjøre i virkeligheten, eller på opptak, til å se så troverdige ut som mulig innenfor tid og økonomi, sier Hansen.

- Hvilke prosjekt jobber dere med nå?

- Nå er det Skjelvet, med premiere til høsten. Og en ny bølge avødeleggelse, denne gangen over Oslo. Og så er det NRK-serien Lykkelandet, om pionértida i oljebransjen. Da skal vi tilbake til 60-tallet, det har vært en enorm utfordring. Men etter det jeg har sett blir det stilig og gjennomført.