MOLDE: I et intervju lørdag spør Molde Forums daglige leder Jo Tore Bæverfjord om samarbeidspartnere, sponsorer og leverandører har stilt de nødvendige kontrollspørsmålene rundt Skyhøytfestivalen - og om det har vært godt nok samarbeid i byen.

Frykter for Moldes rykte

Selv mener Pål Henning Ilstad han har tapt to millioner kroner etter avlysinga av festivalen. Men også andre har tapt penger.

Skyhøyt-festivalen avlyst

Samarbeidspartnere og venner

På nettsiden til Skyhøyt, skyh.no står festivalens støttespillere listet opp. Istad Kraft, Romsdals Budstikke (samt Rbnett og 1fm) og Norconsult er nevnt som samarbeidspartnere, mens Drømmeflyet Widerøe, Sparebanken Møre, Eventsystemer og Bertel O. Steen står som venner. Andre partnere er Oskar Sylte, Scandic Seilet, Amfi Roseby, Coca Cola og Nord Helikopter.

– Jeg ønsker ikke å gi en liste over samarbeidspartnerne nå. Vi må få en fullstendig oversikt først, sier Pål Henning Ilstad i Skyhøyt og legger til at det viktigste nå er å få ryddet opp.

– Situasjonen er vanskelig, men vi ligger ikke med brukket rygg. Det viktigste nå er å lande dette så godt vi kan, og minimalisere skadene. Forhåpentligvis er det vi som får den økonomiske smellen, og ikke så mange andre som blir økonomisk skadelidende, sier Ilstad.

Midler i selskapet

Han forteller at det er midler i selskapet til å få gjort en del.

– Hvor mye midler er det?

– Det kan jeg ikke si foreløpig. Vi må få oversikt først, blant annet trenger vi rapporten for salget av billetter, den får vi ikke før på onsdag.

Ilstad forteller at selskapet, Phi Entertainment AS, får hjelp til oppryddingen.

– Vi har tunge aktører i ryggen som NHO og Norske Konsertarrangører.

– Hva er deres rolle?

– Vi er medlem av NHO og de hjelper oss med jussen og til å gå gjennom det som har skjedd. Vi er nødt til ha folk som kan dette. Ikke minst for læringen sin del.

– Hva har dere lært?

– Vi har lært noe om alt fra små detaljer i kontraktene til hvilke artister vi skal booke. Vi skal nok heretter ha litt mer juridisk tyngde inne når vi inngår avtaler, ikke bare ta alt for god fisk. Og på den praktiske siden vil vi nok være flere aktører inne på de forskjellige delene av produksjonen.

Ilstad har hatt et stort press på seg etter at Skyhøyt måtte avlyse sist torsdag, bare et døgn før festivalen.

– Jeg registrerer at mange har meninger. Særlig i ettertid er det mange etterpåkloke. Men det er ikke så mange av de som står fram i media som har tilbudt seg å gjøre noe, sier han.