SKARET: Gjennom hele året har barna på Krohnstad Montessori barnehage på Skaret tatt del i stalldrift som mating og stell av dyra på Skaret.

– Vi har kaniner, tatt vare på geita Randi og ponniene Bella og Tommy, opplyser Gunn Anita Reitan, daglig leder ved Krohnstad Montessori barnehage på Skaret.

Hver uke ser barnehagen til at hestene får mat, og at kaninene har det godt.

– Vi tar vare på gulrotskrell og annet godt som dyra får. Det er også veldig stas å ta med tørt brød hjemmefra, som vi tørker enda mer og gir til geita Randi. Barna gir mat og kjærlighet til dyra. Vi ser stor verdi i at barna får ta del i slike aktiviteter i barnehagen, sier Gunn Anita Reitan.

Kanefart

Mens det er dårlig med snø i lavlandet, er det vakkert snøvær på Skaret i førjulstida. Derfor er barna så heldig at de også får være med på kanefart.

– Vi har hatt tema om fugler, og vi håper det kommer mange på besøk i juleneket vi har satt opp. Vi kan sitte inne og se småfuglene, sier Reitan.

– Kanskje kommer det en Dompap, den er rød, skyter Vetle Morstøl inn.

Gir bort gaver

Barna i barnehagen har også hatt en litt utradisjonell julekalender. Alle barn og voksne har tatt med en gave som skal gis bort til familier i nærområdet som sliter med å få endene til å møtes økonomisk.

– Gavene gir vi til hjelpegruppen Romsdal. Vi har trukket en gave hver dag og pakket den inn, satt merkelapp på gaven med hvem den kan passe til. Barna har gladelig puttet gaven sin i gavesekken vi skal gi bort.