For en drøy uke siden åpnet Trollstigen for trafikk mellom Rauma og Norddal kommune. Den nasjonale turistvegen lokker mange tilreisende hvert år. De første ukene er det mange lokale som vil på ski, men det blir stadig flere bobiler og turistbusser som skal kjøre den spesielle vegen.

På de travleste dagene er det fullstendig kaos med parkering ved besøkssenteret og utsiktsplatået designet av Reiulf Ramstad.

– Det blir opplagt kaos til sommeren også. Kapasiteten på parkeringsanlegget er rett og slett ikke stor nok til å ta unna all trafikken på de verste dagene, sier avdelingsingeniør Ole Jan Tønnesen i Statens vegvesen.

– Det som er utfordringen er at vegen og platået ligger i et naturreservat. Området er vernet, og vi får på bakgrunn av naturinteresser ikke utvidet, sier Tønnesen.

– Samtidig som vi ønsker bedre kapasitet, så er det jo en balansegang i forhold til å verne naturen. Det er jo naturen her folk kommer for å se. Lignende utfordringer finner vi mange steder med naturbaserte opplevelsesplasser, sier Tønnesen.